30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g ryggbiff
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g sparris eller broccoli
  • 100 g Parmesan

Ruccolasallad

  • 250 g ruccola
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 tsk olivolja
  • Salt 

Ryggbiff med grillad sparris och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff

Gör så här:

  1. Skiva upp ryggbiffen i önskad storlek (ca 1.5 cm tjocka är att föredra). Krydda ryggbiffen med rikligt med salt och peppar på bägge sidorna. 
  2. Lägg på grillen tillsammans med din sparris eller broccoli. Grilla köttet ca 3-4 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 52 grader och sparrisen ca 5 minuter. Rör den inte för mycket du vill låta den få en lite bränd yta, det ger god smak. 

  3. Blanda under tiden ihop din ruccola med dressingen och ställ åt sidan. 

  4. När köttet har uppnått temperaturen och sparrisen fått fin färg lägger du allt åt sidan och låter köttet vila ca 5 minuter.

  5. Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka skivor o lägg upp allt på ett stort fat. Riv över rikligt med parmesanost och ringla över lite olivolja!

Fler recept med Ryggbiff

  • Pho med ryggbiff
    4 port
    Ryggbiff
  • Catarina Königs råbiff deluxe
    2 port som huvudrätt, 4 som förrätt
    Innanlår| Oxfilé| Ryggbiff
  • Ryggbifftaco med het mangosås
    6 port
    Ryggbiff
  • Plankstek med ryggbiff
    4 port
    Ryggbiff

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA