30 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g ryggbiff
  • Salt och svartpeppar
  • 250 g Sparris
  • 100 g Parmesan

Ruccolasallad

  • 250 g ruccola
  • 2 tsk balsamvinäger
  • 4 tsk olivolja
  • Salt 

Ryggbiff med grillad sparris och parmesan

Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff

Gör så här:

  1. Skiva upp ryggbiffen i önskad storlek (ca 1.5 cm tjocka är att föredra). Krydda ryggbiffen med rikligt med salt och peppar på bägge sidorna. 
  2. Lägg på grillen tillsammans med din sparris. Grilla köttet ca 3-4 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 52 grader och sparrisen ca 5 minuter. Rör den inte för mycket du vill låta den få en lite bränd yta, det ger god smak. 

  3. Blanda under tiden ihop din ruccola med dressingen och ställ åt sidan. 

  4. När köttet har uppnått temperaturen och sparrisen fått fin färg lägger du allt åt sidan och låter köttet vila ca 5 minuter.

  5. Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka skivor o lägg upp allt på ett stort fat. Riv över rikligt med parmesanost och ringla över lite olivolja!

Fler recept med Ryggbiff

  • Bookmaker toast med ryggbiff och pepparrot
    4 port
    Ryggbiff
  • Plankstek med ryggbiff
    4 port
    Ryggbiff
  • Grillad ryggbiff med sommarsallad
    ca 4-6 port
    Ryggbiff
  • Ryggbiff med bönsallad och rödbetstzatziki
    ca 4 port
    Ryggbiff

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA