Ryggbiff med grillad sparris och parmesan
30 min
4 port
Ingredienser
- 800 g ryggbiff
- Salt och svartpeppar
- 250 g sparris eller broccoli
- 100 g Parmesan
Ruccolasallad
- 250 g ruccola
- 2 tsk balsamvinäger
- 4 tsk olivolja
- Salt
Gör så här
- Skiva upp ryggbiffen i önskad storlek (ca 1.5 cm tjocka är att föredra). Krydda ryggbiffen med rikligt med salt och peppar på bägge sidorna.
-
Lägg på grillen tillsammans med din sparris eller broccoli. Grilla köttet ca 3-4 minuter på varje sida tills du når en innertemperatur på 52 grader och sparrisen ca 5 minuter. Rör den inte för mycket du vill låta den få en lite bränd yta, det ger god smak.
-
Blanda under tiden ihop din ruccola med dressingen och ställ åt sidan.
-
När köttet har uppnått temperaturen och sparrisen fått fin färg lägger du allt åt sidan och låter köttet vila ca 5 minuter.
-
Skiva upp köttet i ca 1 cm tjocka skivor o lägg upp allt på ett stort fat. Riv över rikligt med parmesanost och ringla över lite olivolja!


