Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
ca 1 h
ca 4 port

Marinerad ryggbiff

  • 750 g ryggbiff med kappa, skivad
  • 4 msk japansk soya
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • Ett par nypor chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk sesamfrön

Broccoliwok

  • 3 stånd broccoli
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 400 g morötter

  • 1 röd chili

  • 1 vitlöksklyfta


Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok

Det här receptet passar att laga med:
Ryggbiff

Gör så här:

  1. Blanda soja, sesamolja, honung, vitlök och chiliflakes i en skål.
  2. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Dela ner broccoli i små buketter. Skala och skär löken i smala båtar. Dela ner champinjonerna. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli ett par minuter innan du tillsätter lök, champinjoner, chili och pressad vitlök och låter fräsa några minuter till.
  5. Häll på en del av marinaden och krydda med salt och svartpeppar.
  6. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor.
  7. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.
  8. Låt sedan köttet vila ett par minuter och skär sedan i skivor och servera med woken.

Fler recept med Ryggbiff

  • Ryggbifftaco med mangosås
    6 port
    Ryggbiff
  • Plankstek med ryggbiff
    4 port
    Ryggbiff
  • Bookmaker toast med ryggbiff och pepparrot
    4 port
    Ryggbiff
  • Grillad ryggbiff med rostad paprikasås
    4 port
    Ryggbiff

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA