Sesammarinerad ryggbiff med broccoliwok

ca 1 h
ca 4 port

Marinerad ryggbiff

  • 750 g ryggbiff med kappa, skivad
  • 4 msk japansk soya
  • 2 tsk sesamolja
  • 2 tsk honung
  • Ett par nypor chiliflakes
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk sesamfrön

Broccoliwok

  • 3 stånd broccoli
  • 1 rödlök
  • 250 g champinjoner
  • 400 g morötter

  • 1 röd chili

  • 1 vitlöksklyfta


Gör så här

  1. Blanda soja, sesamolja, honung, vitlök och chiliflakes i en skål.
  2. Skär köttet till 2 skivor och lägg i marinaden. Låt det marinera kallt, gärna några timmar. Vänd köttet några gånger under tiden.
  3. Dela ner broccoli i små buketter. Skala och skär löken i smala båtar. Dela ner champinjonerna. Kärna ur och finhacka chilin.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs broccoli ett par minuter innan du tillsätter lök, champinjoner, chili och pressad vitlök och låter fräsa några minuter till.
  5. Häll på en del av marinaden och krydda med salt och svartpeppar.
  6. Ta upp köttet ur marinaden och strö på salt och sesamfrö på båda sidor.
  7. Hetta upp en grill- eller stekpanna och stek köttet på hög värme ca 1 minuter på båda sidor.
  8. Låt sedan köttet vila ett par minuter och skär sedan i skivor och servera med woken.

Fler recept med ryggbiff

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!