Shakshuka

30 min
2 port

Ingredienser

  • 400 g krossad tomat
  • 2-3 ägg
  • 50 g fetaost
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 1/2 färsk chili eller 1 krm torkad chili
  • 1 krm gurkmeja
  • 1 krm paprikapulver
  • 1 krm spiskummin
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Färskt koriander
  • Surdegsbröd

Gör så här

Testa denna kryddiga tomatsås med ägg, fetaost och koriander nästa brunch eller när du vill ha en snabb och mättande lunch

  1. Stek lök, vitlök och paprika mjukt i en panna med olivolja
  2. Krydda med chili, gurkmeja, spiskummin och paprikapulver
  3. Häll på de krossade tomaterna
  4. Låt sjuda ca 5 min
  5. Smaka av med salt och peppar
  6. Gör små gropar i tomatsåsen där du knäcker ner äggen. 
  7. Låt sjuda under lock ca 5-7 minuter
  8. Toppa med smulad fetaost och koriander. Ät med bröd

Fler recept med ägg

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!