Shakshuka
30 min
2 port
Ingredienser
- 400 g krossad tomat
- 2-3 ägg
- 50 g fetaost
- 1 paprika
- 1 gul lök
- 2-3 vitlöksklyftor
- 1/2 färsk chili eller 1 krm torkad chili
- 1 krm gurkmeja
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm spiskummin
- Salt
- Peppar
- Olivolja
- Färskt koriander
- Surdegsbröd
Gör så här
Testa denna kryddiga tomatsås med ägg, fetaost och koriander nästa brunch eller när du vill ha en snabb och mättande lunch
- Stek lök, vitlök och paprika mjukt i en panna med olivolja
- Krydda med chili, gurkmeja, spiskummin och paprikapulver
- Häll på de krossade tomaterna
- Låt sjuda ca 5 min
- Smaka av med salt och peppar
- Gör små gropar i tomatsåsen där du knäcker ner äggen.
- Låt sjuda under lock ca 5-7 minuter
- Toppa med smulad fetaost och koriander. Ät med bröd


