45 minuter
4 port

Ingredienser 

  • 1 förpackning smördeg
  • 400 g färsk chorizo (1 förpackning)
  • 2 msk +2–3 msk creme fraiche
  • 0,5 dl + 2–3 msk parmesan
  • 0,5 rödlök
  • Ruccolasallad til lservering 
  • Parmesan eller liknande till servering

 

Smördegstoast chorizo

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Värm ugnen till 200 grader. 
  2. Finhacka chorizon och fräs på medelhög värme till all färs är genomlagad. Lägg färsen på ett hushållspapper ett par minuter.
  3. I en liten blender eller i skål med mixerstav, mixa chorizo med 2 msk creme fraiche och 0,5 dl riven parmesan. 
  4. Ta fram smördegen och skär fyrkanter i den storlek du vill servera.
  5. Skär en mindre fyrkant, inte hela vägen igenom i den större fyrkanten, ca 1 cm innanför så att det bildas en ram runt smördegen.
  6. Nagga den inre fyrkanten med gaffel och bre creme fraiche på den. Strössla parmesanost på creme fraichen och baka i ugnen i 15–20 minuter eller till den är gyllene. 
  7. Bre chorizoröran på den inre fyrkanten och toppa med rödlök och parmesan. 

Fler recept med Tillbehör

  • Chorizosmör
    4 port
    Tillbehör
  • Filodegspaj med spenat och fetaost
    ca 4–6 port
    Tillbehör
  • Svartkålssallad med blodapelsindressing
    2–4 port
    Tillbehör
  • Örtsalt med olika smaksättningar
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA