
Smördegstoast chorizo
45 minuter
4 port
Ingredienser
- 1 förpackning smördeg
- 400 g färsk chorizo (1 förpackning)
- 2 msk +2–3 msk creme fraiche
- 0,5 dl + 2–3 msk parmesan
- 0,5 rödlök
- Ruccolasallad til lservering
- Parmesan eller liknande till servering
Gör så här
- Värm ugnen till 200 grader.
- Finhacka chorizon och fräs på medelhög värme till all färs är genomlagad. Lägg färsen på ett hushållspapper ett par minuter.
- I en liten blender eller i skål med mixerstav, mixa chorizo med 2 msk creme fraiche och 0,5 dl riven parmesan.
- Ta fram smördegen och skär fyrkanter i den storlek du vill servera.
- Skär en mindre fyrkant, inte hela vägen igenom i den större fyrkanten, ca 1 cm innanför så att det bildas en ram runt smördegen.
- Nagga den inre fyrkanten med gaffel och bre creme fraiche på den. Strössla parmesanost på creme fraichen och baka i ugnen i 15–20 minuter eller till den är gyllene.
- Bre chorizoröran på den inre fyrkanten och toppa med rödlök och parmesan.