Våfflor med tre olika toppings
60 min
4 port
Ingredienser
- 1 färdig våffelmix
- 50 g finriven parmesanost
Laxvåffla
- 250 g kallrökt regnbågdfilé
- 2 dl smetana
- 1 liten hackad rödlök
- 1-2 avokados
- 1 citron (klyftad)
- 1 knippe dill
Frukostvåffla
- 150 g flatrökt skinka
- 150 g lagrad ost
- 4 ekoägg (stekta)
- Dijonsenap
- Gräslök
Hjortronvåffla
- 110 g hjortronmarmelad
- 2 dl vispad grädde
Gör så här
Våffelsmet
- Blanda ihop våffelmixen enligt anvisningarna på förpackningen
- Dela upp smeten i två delar
- Riv ner 50 g parmesanost i ena våffelsmeten
- Grädda våfflorna som vanligt och låt svalna på galler
Laxvåffla
- Toppa en parmesanvåffla med smetana, finhackad rödlök, kallrökt regnbågsfilé, skivad avokado, citron och dill.
Frukostvåffla
- Bre på en klick dijonsenap på en parmesanvåffla. Toppa med lagrad ost, flatrökt skinka, stekt ägg och gräslök.
Hjortronvåffla
- Toppa en vanlig våffla med lättvispad grädde och hjortronmarmelad.


