Våfflor med tre olika toppings

60 min
4 port

Ingredienser

  • 1 färdig våffelmix
  • 50 g finriven parmesanost

Laxvåffla

  • 250 g kallrökt regnbågdfilé
  • 2 dl smetana
  • 1 liten hackad rödlök
  • 1-2 avokados
  • 1 citron (klyftad)
  • 1 knippe dill

Frukostvåffla

  • 150 g flatrökt skinka
  • 150 g lagrad ost
  • 4 ekoägg (stekta)
  • Dijonsenap
  • Gräslök

Hjortronvåffla

  • 110 g hjortronmarmelad
  • 2 dl vispad grädde

Gör så här

Våffelsmet

  1. Blanda ihop våffelmixen enligt anvisningarna på förpackningen
  2. Dela upp smeten i två delar
  3. Riv ner 50 g parmesanost i ena våffelsmeten
  4. Grädda våfflorna som vanligt och låt svalna på galler

Laxvåffla

  1. Toppa en parmesanvåffla med smetana, finhackad rödlök, kallrökt regnbågsfilé, skivad avokado, citron och dill.

Frukostvåffla

  1. Bre på en klick dijonsenap på en parmesanvåffla. Toppa med lagrad ost, flatrökt skinka, stekt ägg och gräslök.

Hjortronvåffla

  1. Toppa en vanlig våffla med lättvispad grädde och hjortronmarmelad.

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!