Fläskschnitzel
Innanlåret skivat i tunna skivor. En underskattad detalj som har en mild smak och är utmärkt för såväl den snabba vardagsmiddagen som fest. Banka ut och stek som den är, strimla ner den i en wok eller panera och stek frasig. En mångsidig fläskdetalj som passar alla hushåll!
Vår rekommendation
Lägg skivorna på en skärbräda och banka ut lite med en hammare eller stekpanna. Panera sedan i mjöl, ägg och ströbröd. Stek krispig i rikligt med smör. Servera med ett kryddsmör och ugnsbakad potatis.
Steka fläskschnitzel
Snabba tips för att steka fläskschnitzel
- Se till att skivorna är rumstempererade.
- Banka ut skivorna lite med en kötthammare eller stekpanna.
- Salta rikligt på bägge sidorna.
- Stek köttet cirka 1-2 minuter per sida på medelvärme i en klick smör.
- Låt köttet vila innan du skär upp det.


