Grisens hemlighet

Tack vare sin höga fetthalt är hemligheten en fröjd för smaklökarna, krångla inte till det den passar bäst att grilla eller steka. Men eftersom detaljen är ca 1 cm tjock behöver den inte mycket mer än 1 minut per sida. Smaksätt gärna hemligheten med marinad, rub eller glaze, men var noga med att torka av marinaden innan du lägger köttet på grillgallret eller i stekpannan. 

Vår rekommendation

Grisens hemlighet är en kraftigt marmorderad detalj som i mångas ögon ska ätas på en innertemperatur runt 65 grader. Marinera i citron och paprika och grilla 1-2 minuter per sida på hög värme så får du en knaprig bit som smälter i munnen.

- °C

Blodig

65 °C

Medium

72 °C

Välstekt

Steka grisens hemlighet

Snabba tips för att steka hemligheten

  • Se till att detaljen är rumstempererad.
  • Marineras köttet får det gärna ske minst en timme innan tillagning, torka gärna av köttet innan tillagning.
  • Stek köttet på medelhög till hög värme i en blandning av smör och olja.
  • Stek köttet cirka 2 minuter per sida.
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

Grilla grisens hemlighet 

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att köttet är rumstempererat.
  • Krydda, marinera eller pensla på en glazé minst en timme innan tillagning och torka av köttet innan grillning.
  • Tillaga köttet hastigt på direkt värme 1-2 minuter per sida.  
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!