Grisens hemlighet
Tack vare sin höga fetthalt är hemligheten en fröjd för smaklökarna, krångla inte till det den passar bäst att grilla eller steka. Men eftersom detaljen är ca 1 cm tjock behöver den inte mycket mer än 1 minut per sida. Smaksätt gärna hemligheten med marinad, rub eller glaze, men var noga med att torka av marinaden innan du lägger köttet på grillgallret eller i stekpannan.
Vår rekommendation
Grisens hemlighet är en kraftigt marmorderad detalj som i mångas ögon ska ätas på en innertemperatur runt 65 grader. Marinera i citron och paprika och grilla 1-2 minuter per sida på hög värme så får du en knaprig bit som smälter i munnen.
- °C
Blodig
65 °C
Medium
72 °C
Välstekt
Steka grisens hemlighet
Snabba tips för att steka hemligheten
- Se till att detaljen är rumstempererad.
- Marineras köttet får det gärna ske minst en timme innan tillagning, torka gärna av köttet innan tillagning.
- Stek köttet på medelhög till hög värme i en blandning av smör och olja.
- Stek köttet cirka 2 minuter per sida.
- Låt köttet vila innan du skär upp det.
Grilla grisens hemlighet
Snabba tips för den perfekta grillningen
- Se till att köttet är rumstempererat.
- Krydda, marinera eller pensla på en glazé minst en timme innan tillagning och torka av köttet innan grillning.
- Tillaga köttet hastigt på direkt värme 1-2 minuter per sida.
- Låt köttet vila innan du skär upp det.


