Grisens hemlighet

HUR SKA JAG TILLAGA HEMLIGHETEN?

Tack vare sin höga fetthalt är hemligheten en fröjd för smaklökarna, krångla inte till det den passar bäst att grilla eller steka. Men eftersom detaljen är ca 1 cm tjock behöver den inte mycket mer än 1 minut per sida. Smaksätt gärna hemligheten med marinad, rub eller glaze, men var noga med att torka av marinaden innan du lägger köttet på grillgallret eller i stekpannan. 

ALLA RECEPT MED GRISENS HEMLIGHET>

Steka grisens hemlighet

Snabba tips för att steka hemligheten

  • Se till att detaljen är rumstempererad. 
  • Marineras köttet får det gärna ske minst en timme innan tillagning, torka gärna av köttet innan tillagning. 
  • Stek köttet på medelhög till hög värme i en blandning av smör och olja. 
  • Stek köttet cirka 2 minuter per sida.
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

Grilla grisens hemlighet 

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att köttet är rumstempererat.
  • Krydda, marinera eller pensla på en glazé minst en timme innan tillagning och torka av köttet innan grillning. 
  • Tillaga köttet hastigt på direkt värme 1-2 minuter per sida.  
  • Låt köttet vila innan du skär upp det.

LÄR DIG MER OM ATT GRILLA KÖTT>

INNERTEMPERATUR

- °C

Blodig

65°C

Medium

72°C

Välstekt

Vår rekommendation

Grisens hemlighet är en kraftigt marmorderad detalj som i mångas ögon ska ätas på en innertemperatur runt 65 grader. Marinera i citron och paprika och grilla 1-2 minuter per sida på hög värme så får du en knaprig bit som smälter i munnen.

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA