Påskskinka

Saftig och smakrik påskskinka av ekologiskt fläsk från svenska gårdar, kokt enligt tradition och färdig att griljera och servera.

 

Tillverkad enligt gammal tradition hos Björk&Co i Färila. Småskaligt mathantverk i Hälsingland.

Innehållsförteckning

Benfri skinka av gris, vatten, salt, druvsocker, E250 E301 E331

Om vår påskskinka

Vår påskskinka är gjord på ekologiskt, KRAV-märkt fläsk från svenska gårdar där grisarna får böka, beta och gå ute sommaren lång. Den benfria skinkan är varsamt saltad och långsamt kokt hos Björk & Co i Färila. Ett mathantverk som ger en saftig, smakrik skinka med perfekt tuggmotstånd. Svålen sitter kvar så att du kan avgöra själv hur mycket du vill behålla. Griljera efter smak och tycke med senap, ägg och ströbröd. Traditionell matglädje, redo att lyfta ditt påskbord.

Serveringstips påskskinka

Påskskinkan är färdigkokt och behöver bara griljeras. Blanda din favoritgriljering, klassiskt med senap, ägg och ströbröd slår aldrig fel, och kör i ugn på 225 grader tills ytan fått fin färg. Låt skinkan vila innan du skär tunna skivor. Servera på påskbuffén eller njut av den på din frukostmacka med grov senap. Skivor som blir över är perfekta i pytt eller sallad!

Recept med fläsk

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.