1 h
ca 40 st

Ingredienser

  • 1 kg nötfärs
  • 1 kokt potatis
  • 1 1/2 gul lök
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk japansk soja
  • 1.5 msk julsenap (grovkornig)
  • 2 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 1 tsk kryddpeppar (mald)
  • 2 tsk salt 
  • 1 msk smör 

Gårdssällskapets julköttbullar

Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs

Gör så här:

    1. Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft. 

    2. Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter. 

    3. Koka en potatis. Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme. 

    4. Lägg nötfärsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.

    5. Riv den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt. 

    6. Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.

    7. Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör. 

Fler recept med Nötfärs

  • Pumpalasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Lasagne
    6 port
    Nötfärs
  • Tacos med guacamole och majssalsa
    4 port
    Nötfärs
  • Biff Lindström med råstekt potatis
    4 port
    Nötfärs

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA