
1 h
ca 40 st
Ingredienser
- 1 kg nötfärs
- 1 kokt potatis
- 1 1/2 gul lök
- 2 msk kalvfond
- 1 tsk japansk soja
- 1.5 msk julsenap (grovkornig)
- 2 dl grädde
- 1 dl ströbröd
- 1 tsk kryddpeppar (mald)
- 2 tsk salt
- 1 msk smör
Gårdssällskapets julköttbullar
Det här receptet passar att laga med:
Nötfärs
Gör så här:
-
Sätt ugnen på 125 grader, gärna varmluft.
-
Blanda ströbröd, grädde, kryddpeppar, salt och kalvfond i en skål. Låt dra minst 10 minuter.
-
Koka en potatis. Hacka löken fint och stek den mjuk och glansig i en klick smör på låg värme.
-
Lägg nötfärsen i en bunke tillsammans med löken, gräddblandningen, soja och senap.
-
Riv den kokta potatisen i köttfärssmeten och blanda ihop allt.
-
Forma köttbullarna efter önskad storlek och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Ställ in i ugnen ca 15 minuter.
-
Stek sedan precis innan servering i rikligt med smör.

Bygg en köttlåda med dina favoriter!
Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.
BYGG DIN EGNA LÅDA