Saftiga short ribs, revben fulla av smak och perfekta för långkok eller grillning. Från gräsbetande nötdjur på svenska KRAV-gårdar.

Short Ribs
Perfekt till koreansk galbi.
Om våra short ribs
Short ribs är nötköttets svar på kamben. En välmarmorerad, rejäl detalj med ben som kommer från nötdjurets framben nära bröstkorgen. Köttet är rikt på smak och bindväv, vilket gör det perfekt för långsam tillagning. När short ribs får gå länge i låg temperatur mjuknar bindväven och och köttet blir så mört att det faller av benet. Våra short ribs kommer från gräsbetande djur på svenska ekogårdar, där djuren får växa i sin egen takt med mycket utevistelse och ekologiskt foder. Ett riktigt kvalitetskött – KRAV-märkt och fullt av smak.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
100 % ekologiskt och KRAV-märkt nötkött från Sverige.
Så tillagar du short ribs
Short ribs gör sig bäst med långsam tillagning i ugn, gryta eller på grillen på låg temperatur. Med mycket smak och bindväv blir resultatet fantastiskt när köttet får gå länge: saftigt, mört och fullproppat med umami. Du kan med fördel låta köttet marinera över natten i en god, smakrik marinad innan tillagning. Servera hela bitar eller dra isär köttet med gaffel när det är riktigt mört. Gott med syrlig colelaw, rostad potatis eller kokt ris.
Innertemperatur
55°C
Blodig
60°C
Medium
65°C
Välstekt

BBQ shortribs med grillad majskräm.
Recept med nötkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.