Skivad salami, fänkål

Tunt skivad lufttorkad salami med mild smak av fänkål. En fräsch och smakrik klassiker på charkbrickan.

Fänkålssalami kallas finocchiona i Toscana och namnet kommer från det italienska ordet för fänkål.

Innehållsförteckning

Fläskkött*, späck*, salt, dextros, svartpeppar, chili, fänkål, E316, E250, E252, E120, MJÖLKPULVER *Ekologisk råvara

Näringsvärde per 100 g

fetthalt 35 g (varav mättad 12,4g), kolhydrater 4,0g (varav socker 2,5 g), Protein 24,5 g, salt 4g

Om vår skivade fänkålssalami

Skivad salami med fänkål är en lufttorkad charkklassiker med balanserad sälta och aromatisk smak. Den är gjord på ekologiskt och KRAV-märkt fläskkött från svenska gårdar som Åsbergby gård och Tjulsta gård, där grisarna lever i små grupper med tillgång till utevistelse och naturligt foder. Fänkålen ger en fräsch örtighet som rundas av av chili och svartpeppar. Salamin lufttorkas långsamt för att utveckla djup smak och skivas tunt för att smakerna ska komma till sin rätt.

Serveringstips skivad salami med fänkål

Den här salamin är färdig att ätas och gör sig allra bäst när den serveras rumstempererad, så att fettet mjuknar och smakerna lyfts fram. Lägg upp skivorna på en charkbricka med lite hårdost och picklade grönsaker, eller vik dem på en surdegsmacka med färskost. Den passar också fint som topping på en pizza efter gräddning eller till ett glas vin före maten.

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.