Tunna revbensspjäll

Ekologiska tunna revbensspjäll från grisar uppväxta på svenska ekogårdar. Smakrika spare ribs som passar perfekt för grill eller ugn.

Kallas också för spare ribs

Om vår tunna revbensspjäll

Tunna revbensspjäll, även kallade spare ribs, kommer från fläsksidan och är en smakrik detalj med fin köttstruktur. Grillade på hög värme får du härlig textur med lite tuggmotstånd, medan långsam tillagning gör köttet så mört att det nästan faller av benet. Perfekta för både vardagsmiddagar och festliga grillkvällar. Våra ribs kommer från ekologiska och KRAV-märkta svenska gårdar där grisarna lever naturligt och får böka och beta.

100% svenskt ekologiskt KRAV-märkt fläskkött.

Var sitter detaljen?

Revbensspjäll är en styckningsdetalj som kommer från bröstkorgen. De tjocka revbensspjällen tas från de främre revbenen och de tunna från de bakre, där köttet är magrare och spjällen något mindre.

Så tillagar du tunna revbensspjäll

Tillaga långsamt i folie, på grillen eller i ugnen för ett extra saftigt och smakrikt kött. Vill du ha revbensspjäll med lite tuggmotstånd, tillaga dem snabbt på hög värme och avsluta med en smakrik glaze. För riktigt mört kött: förkoka spjällen i buljong och grilla sedan eller låt dem gå på låg temperatur i ugn/grill inlindade i folie. Ta av folien mot slutet och pensla på glaze för härlig yta och karamelliserad smak.

Innertemperatur

70°C Välstekt

Recept med fläsk

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.