Vildsvinskarré

Mör och smakrik vildsvinskarré med mild viltsmak. Magrare än karré på gris. Perfekt att skiva och steka eller långbaka i ugn till en vild pulled pork.
Vildsvin har en mildare miltsmak än annat viltkött och påminner lite om fläskkött.

Om vår vildsvinskarré

Vildsvinskarré är en smakrik detalj med fint insprängt fett som gör köttet både saftigt och mört. Köttet kommer från svenska skogar och har en mildare viltsmak än ren och hjort, vilket gör det lätt att tycka om. Skiva och stek för snabba vardagsrätter eller helstek i ugn för en mustig middag med känsla av svenska skogar.

100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.

Så tillagar du vildsvinskarré

Skär karrén i skivor och stek på hög värme för en fin stekyta, sänk sedan temperaturen för att låta köttet bli genomstekt och saftigt. Helstek gärna karrén i ugn tillsammans med rotsaker och örter. För långsam tillagning kan du först bryna köttet och sedan låta det gå klart på 125°C tills innertemperaturen når 70°C.

Innertemperatur

70°C Välstekt

Recept med vilt

Se alla recept

Läs mer om Gårdssällskapet

På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.