
Vildsvinskarré
Mör och smakrik vildsvinskarré med mild viltsmak. Magrare än karré på gris. Perfekt att skiva och steka eller långbaka i ugn till en vild pulled pork.
Vildsvin har en mildare miltsmak än annat viltkött och påminner lite om fläskkött.
Om vår vildsvinskarré
Vildsvinskarré är en smakrik detalj med fint insprängt fett som gör köttet både saftigt och mört. Köttet kommer från svenska skogar och har en mildare viltsmak än ren och hjort, vilket gör det lätt att tycka om. Skiva och stek för snabba vardagsrätter eller helstek i ugn för en mustig middag med känsla av svenska skogar.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
100 % svenskt viltkött. Köttet kan ha varit fryst innan leverans men går utmärkt att frysa igen utan att smaken påverkas.
Så tillagar du vildsvinskarré
Skär karrén i skivor och stek på hög värme för en fin stekyta, sänk sedan temperaturen för att låta köttet bli genomstekt och saftigt. Helstek gärna karrén i ugn tillsammans med rotsaker och örter. För långsam tillagning kan du först bryna köttet och sedan låta det gå klart på 125°C tills innertemperaturen når 70°C.
Innertemperatur
70°C
Välstekt
Recept med vilt
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.