Nitritfri julskinka
Nitritfri och KRAV-märkt julskinka från svenska ekogårdar. Rimmad och kokt, färdig att griljera.
Nitritfri rimning ger skinkan en gammeldags grå färg.
Innehållsförteckning
Ekologisk och KRAV-märkt svensk skinka med svål, rimmad med havssalt, rårörsocker.
Om vår nitritfri julskinka
Vår ekologiska, nitritfria julskinka är gjord på fläsk från svenska ekogårdar där djuren lever utan stress med mycket utevistelse och äter ekologiskt foder. Skinkan är varsamt rimmad med havssalt och rårörsocker, helt utan nitrit vilket ger den en naturligt gråare ton efter kokning, precis som förr i tiden. En klassisk julskinka med fyllig smak som gör sig perfekt på julbordet. Färdigkokt och redo att griljeras i ditt kök!
Så tillagar du nitritfri julskinka
Julskinkan kommer rimmad och kokt, redo att griljeras. Koka den försiktigt på låg värme eller ugnsbaka under folie tills innertemperaturen når 70°C. Låt skinkan svalna och griljera med senap, äggula och ströbröd för den klassiska gyllenbruna ytan. Låt vila före skivning för att bevara saftigheten.
Färdigkokt och redo att griljeras.
Recept med fläskkött
Se alla receptLäs mer om Gårdssällskapet
På Gårdssällskapet kan matälskare köpa kött direkt från bonden med gott samvete. Vi är länken mellan gård och hushåll, och levererar färskt svenskt, ekologiskt kött hem till dig.


