50 min
4 port

Ingredienser

  • 1 kg brysselkål
  • 2 msk olivolja
  • 0,5 tsk vitlökspulver
  • 0,5 tsk salt
  • 0,5 tsk svartpeppar
  • 1 msk honung
  • 0,5 dl rapsolja
  • 1 förpackning bacon
  • 100 g granatäppelkärnor
  • 100 g rucola
  • 50 g chevre ost
  • 2–3 msk mandelspån

Brysselkål med honung, chevre och rucola

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Sätt in en plåt i ugnen och låt den bli varm täckt av rapsoljan.
  3. Ansa och halvera brysselkålen och blanda med vitlökspulver, salt, svartpeppar, honung och olivolja.
  4. Fördela brysselkålen över plåten och lägg den med skärsidan nedåt. Placera mitt i ugnen i 30 minuter, vänd på kålen efter halva tiden.
  5. Stek baconet krispigt i en het stekpanna. Låt baconet rinna av på hushållspapper innan du hackar det i mindre bitar.
  6. När brysselkålen är klar blandar du den med ruccolan på plåten. Toppa med smulad chevre, baconsmul, granatäppelkärnor och mandelspån.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Rostade rotfrukter med vispad getost
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA