2 h
6–8 port

Ingredienser

Pajdeg

  • 125 g rumstempererat smör
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 msk kallt vatten

Fyllning

  • 200 g färskost
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gräddfil
  • 1 msk hackad dill
  • 1 msk hackad gräslök
  • 1 tsk pepparrotsvisp
  • 1 tsk dijonsenap
  • Zest från 1 citron

Garnering

  • 150 g varmrökt lax
  • 150 g kall kokt potatis
  • 80 g rädisor
  • 50 g kokt sparris
  • 50 g laxrom
  • Färsk dill

Färskostpaj med varmrökt lax och sparris

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Knåda vetemjöl, smör och vatten till en jämn deg. Plasta och låt vila i kylen ca 30 min. Sätt därefter ugnen på 225°.
  2. När degen fått vila så kavlar du ut den och placerar den i din pajform (14 dl). Nagga pajen med hjälp av en gaffel och grädda sedan i 15 min i mitten av ugnen. När pajskalet är klart, låt det svalna helt.
  3. Blanda alla ingredienser till fyllningen och bred ut den i det kalla pajskalet. Låt pajen stå i kylen 1 timme innan servering. Dekorera den först vid servering.
  4. Dekorera pajen med din garnering. Klyfta potatis och rädisor. Du kanske har sparris över? Annars tillreder du sparrisen på följande sätt. Skär bort den nedre delen av stjälken och skär den sedan i bitar om 5 cm. Låt sparrisen koka i max två minuter. Börja med att koka stjälkarna och addera knopparna efter att halva tiden har gått. Dela den varmrökta laxen i mindre bitar som du garnerar pajen med och toppa slutligen pajen med färsk dill och laxrom.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör
  • Rostade rotfrukter med vispad getost
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA