1 h
4 port

Ingredienser

Röran

  • 1,5 dl grekisk yoghurt
  • 150 g getost
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk färsk rosmarin

Rotfrukter

  • 800 g rotfrukter (ex. Betor, morötter och potatis)
  • Olivolja
  • Salt och peppar

Topping

  • 2 msk pistagenötter
  • Balsamico
  • Basilika och rosmarin

Rostade rotfrukter med vispad getost

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 220°.
  2. Skala och dela rotfrukterna i halvor eller kvartar, i någorlunda lika stora bitar.
  3. Lägg rotfrukterna på en bakplåtspappersklädd plåt och ringla över olivolja. Krydda med salt och peppar och baka i ugnen i 30–40 minuter eller tills allt har fin färg.
  4. Mixa alla ingredienser till röran i till en slät smet. Bred denna i botten på ett fat.
  5. Låt rotfrukterna svalna något innan du lägger dem på röran.
  6. Toppa med pistagenötter, balsamico, rosmarin och basilika.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA