Chili med bönor och kikärtor

2 h
4–6 port

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 stor morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1 färsk jalapeno
  • Chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk lökpulver
  • 400 g kikärtor, på burk
  • 400 g röda kidneybönor, på burk
  • 800 g krossade tomater
  • 500 g nötfärs
  • Persilja
  • Salt
  • Peppar

Gör så här

  1. Skala och hacka lök, vitlök, morot, selleri och jalapeno.
  2. Ta fram en gryta och stek grönsakerna i lite olivolja tills de mjuknat.
  3. Tillsätt chiliflakes, spiskummin, lökpulver, salt och peppar.
  4. Häll på de avrunna kikärtorna och kidneybönorna. Tillsätt krossade tomater och nötfärsen (den ska alltså inte stekas innan den tillsätts).
  5. Fyll en av de tomma tomatburkarna med vatten och häll på.
  6. Koka upp och sänk sedan värmen.
  7. Låt puttra minst en timme med locket på glänt, rör om ibland.
  8. Smaka av med salt och peppar, eventuellt annan krydda.
  9. Servera tillsammans med matyoghurt, guacamole och chips. Eventuellt ris för extra mättnad.
  10. Toppa med hackad persilja.

Fler recept med nötfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!