Chili med bönor och kikärtor
2 h
4–6 port
Ingredienser
- 1 gul lök
- 1 klyfta vitlök
- 1 stor morot
- 2 selleristjälkar
- 1 färsk jalapeno
- Chiliflakes
- 1 tsk spiskummin
- 1 tsk lökpulver
- 400 g kikärtor, på burk
- 400 g röda kidneybönor, på burk
- 800 g krossade tomater
- 500 g nötfärs
- Persilja
- Salt
- Peppar
Gör så här
- Skala och hacka lök, vitlök, morot, selleri och jalapeno.
- Ta fram en gryta och stek grönsakerna i lite olivolja tills de mjuknat.
- Tillsätt chiliflakes, spiskummin, lökpulver, salt och peppar.
- Häll på de avrunna kikärtorna och kidneybönorna. Tillsätt krossade tomater och nötfärsen (den ska alltså inte stekas innan den tillsätts).
- Fyll en av de tomma tomatburkarna med vatten och häll på.
- Koka upp och sänk sedan värmen.
- Låt puttra minst en timme med locket på glänt, rör om ibland.
- Smaka av med salt och peppar, eventuellt annan krydda.
- Servera tillsammans med matyoghurt, guacamole och chips. Eventuellt ris för extra mättnad.
- Toppa med hackad persilja.


