Entrecote med jordärtskocka

45 min
4 port

Ingredienser

  • 4 skivor entrecote
  • 800 g jordärtskocka
  • Olivolja
  • 1 kruka persilja
  • 1 ekologisk citron
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta
  • 0,5 msk vitvinsvinäger
  • Parmesan

Gör så här

  1. Lägg fram köttet och låt det bli rumstempererat.
  2. Sätt ugnen på 225°.
  3. Skrubba jordärtskockorna ordentligt, skär i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Fördela jordärtskockorna över en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
  4. Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja och riv ner zest från en hel citron. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
  5. Hetta upp neutral olja i en stekpanna och lägg ner köttet. Stek ett par minuter per sida, beroende på hur tjocka skivorna är. Ideal innertemperatur är 54 grader. Låt köttet vila minst 5 minuter innan du skär upp det.
  6. Servera entrecoten tillsammans med jordärtskockorna toppade med sås och parmesan.

Fler recept med entrecote

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!