
Entrecote med jordärtskocka
45 min
4 port
Ingredienser
- 4 skivor entrecote
- 800 g jordärtskocka
- Olivolja
- 1 kruka persilja
- 1 ekologisk citron
- 1,5 dl olivolja
- 0,5 tsk salt
- 1 vitlöksklyfta
- 0,5 msk vitvinsvinäger
- Parmesan
Gör så här
- Lägg fram köttet och låt det bli rumstempererat.
- Sätt ugnen på 225°.
- Skrubba jordärtskockorna ordentligt, skär i klyftor och blanda med olivolja, salt och peppar. Fördela jordärtskockorna över en bakplåtspappersklädd plåt och baka i ugnen i 30 minuter eller tills de är mjuka och har fått fin färg.
- Finhacka persilja och vitlök, blanda med olivolja och riv ner zest från en hel citron. Smaka av med salt och vitvinsvinäger.
- Hetta upp neutral olja i en stekpanna och lägg ner köttet. Stek ett par minuter per sida, beroende på hur tjocka skivorna är. Ideal innertemperatur är 54 grader. Låt köttet vila minst 5 minuter innan du skär upp det.
- Servera entrecoten tillsammans med jordärtskockorna toppade med sås och parmesan.