45 min
4 port

Entrecote

  • 4 skivor entrecote
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • Olja för stekning

Broccoli

  • 300 g broccoli, fryst eller färsk i buketter
  • 50 g parmesanost
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar

    Entrecote med parmesanslungad broccoli

    Det här receptet passar att laga med:
    Entrecote

    Gör så här:

      1. Lägg fram dina skivor med entrecote så dom når rumstemperatur innan du ska börja laga. Torka sedan av biffarna och salta/peppra rikligt på varje sida. 

      2. Koka eller ånga broccolin med lite salt enligt tycke och smak - 1-5 minuter beroende på hur välkokt du gillar den. Riv under tiden parmesanosten. Blanda sedan ihop allt tillsammans med olivolja och lite mer salt (gärna flingsalt om du har) 

      3. Grilla eller stek sedan biffarna på hög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Du vill nå en innertemperatur på ca 54 grader innan du tar av dom. Låt sedan biffarna vila 5-10 minuter så borde du sluta på en innertemp på ca 58 grader. 

      4. När biffarna vilar blandar du ihop alla ingredienser till kryddsmöret. Tänk på att smöret både blir godare och lättare att arbeta med om det är rumstempurerat. 

    Fler recept med Entrecote

    • Pontus Karéns entrecote med karamelliserad lök över öppen eld
      2 port
      Entrecote
    • Entrecote med primörsallad
      4 port
      Entrecote
    • Entrecote med jordärtskocka
      4 port
      Entrecote
    • Bulgogi med spenat och böngroddar
      6 port
      Entrecote

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA