Entrecote med parmesanslungad broccoli

45 min
4 port

Entrecote

  • 4 skivor entrecote
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • Olja för stekning

Broccoli

  • 300 g broccoli, fryst eller färsk i buketter
  • 50 g parmesanost
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar

    Gör så här

      1. Lägg fram dina skivor med entrecote så dom når rumstemperatur innan du ska börja laga. Torka sedan av biffarna och salta/peppra rikligt på varje sida. 

      2. Koka eller ånga broccolin med lite salt enligt tycke och smak - 1-5 minuter beroende på hur välkokt du gillar den. Riv under tiden parmesanosten. Blanda sedan ihop allt tillsammans med olivolja och lite mer salt (gärna flingsalt om du har) 

      3. Grilla eller stek sedan biffarna på hög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Du vill nå en innertemperatur på ca 54 grader innan du tar av dom. Låt sedan biffarna vila 5-10 minuter så borde du sluta på en innertemp på ca 58 grader. 

      4. När biffarna vilar blandar du ihop alla ingredienser till kryddsmöret. Tänk på att smöret både blir godare och lättare att arbeta med om det är rumstempurerat. 

    Fler recept med entrecote

    Se alla recept

    En ekologisk köttprenumeration

    Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!