45 min
4 port

Entrecote

  • 4 skivor entrecote
  • 1 msk salt
  • 1 msk svartpeppar
  • Olja för stekning

Broccoli

  • 300 g färsk broccoli
  • 50 g parmesanost
  • 1 tsk olivolja
  • Salt och svartpeppar

Kryddsmör

  • 200 g smör
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 krm cayennepeppar

    Entrecote med parmesanslungad broccoli

    Det här receptet passar att laga med:
    Entrecote

    Gör så här:

      1. Lägg fram dina skivor med entrecote så dom når rumstemperatur innan du ska börja laga. Torka sedan av biffarna och salta/peppra rikligt på varje sida. 

      2. Skiva upp hela broccolin inklusive stjälken och koka i lättsaltat vatten. När vattnet kokat upp lägger du i broccolin och låter ligga ca 5 minuter. Riv under tiden parmesanosten. Blanda sedan ihop allt tillsammans med olivolja och lite salt (gärna flingsalt om du har) 

      3. Grilla eller stek sedan biffarna på hög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Du vill nå en innertemperatur på ca 54 grader innan du tar av dom. Låt sedan biffarna vila 5-10 minuter så borde du sluta på en innertemp på ca 58 grader. 

      4. När biffarna vilar blandar du ihop alla ingredienser till kryddsmöret. Tänk på att smöret både blir godare och lättare att arbeta med om det är rumstempurerat. 

    Fler recept med Entrecote

    • Bulgogi med spenat och böngroddar
      6 port
      Entrecote
    • Bibimbap med entrecote och sesamdipp
      ca 4 port
      Entrecote
    • Entrecote med betsallad och rosmarin
      ca 3 port
      Entrecote

    Bygg en köttlåda med dina favoriter!

    Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

    BYGG DIN EGNA LÅDA