
Entrecote med parmesanslungad broccoli
Entrecote
- 4 skivor entrecote
- 1 msk salt
- 1 msk svartpeppar
- Olja för stekning
Broccoli
- 300 g broccoli, fryst eller färsk i buketter
- 50 g parmesanost
- 1 tsk olivolja
- Salt och svartpeppar
Kryddsmör
- 200 g smör
- 1 msk hackad persilja
- 1 klyfta vitlök
- 1 krm cayennepeppar
Gör så här
-
Lägg fram dina skivor med entrecote så dom når rumstemperatur innan du ska börja laga. Torka sedan av biffarna och salta/peppra rikligt på varje sida.
-
Koka eller ånga broccolin med lite salt enligt tycke och smak - 1-5 minuter beroende på hur välkokt du gillar den. Riv under tiden parmesanosten. Blanda sedan ihop allt tillsammans med olivolja och lite mer salt (gärna flingsalt om du har)
-
Grilla eller stek sedan biffarna på hög värme ca 2-3 minuter på varje sida. Du vill nå en innertemperatur på ca 54 grader innan du tar av dom. Låt sedan biffarna vila 5-10 minuter så borde du sluta på en innertemp på ca 58 grader.
-
När biffarna vilar blandar du ihop alla ingredienser till kryddsmöret. Tänk på att smöret både blir godare och lättare att arbeta med om det är rumstempurerat.