
Pontus Karéns entrecote med karamelliserad lök över öppen eld
30 min
2 port
Ingredienser
- 250 g entrecote
- 3 stora gulbetor
- 1 gul lök
- 1 tsk salt
- 1,5 msk socker
- Smör
- Oxalis till garnityr
- Lite hackad kruspersilja
- Jalapenomajjonäs
- Riven vitlök
Gör så här
- Koka gulbetorna innan du beger dig ut.
- Gör upp en eld, ställ på en stor stekpanna.
- Låt pannan bli riktigt varm, i med en klick smör. Stek entrecoten till önskad stekgrad.
- Skiva löken och stek den samtidigt med entrecoten. När du lägger köttet till vila så sockra och salta lite på löken. Låt sockret karamelliseras ordentligt.
- När löken är mjuk och ljusbrun, vänd i gulbetorna.
- Skiva upp entrecoten och fördela mellan er. Som sås körde Jag en färdig jalapenosmajo som jag kryddade med lite riven vitlök och salt.