Pontus Karéns entrecote med karamelliserad lök över öppen eld

30 min
2 port

Ingredienser

  • 250 g entrecote
  • 3 stora gulbetor
  • 1 gul lök
  • 1 tsk salt
  • 1,5 msk socker
  • Smör
  • Oxalis till garnityr
  • Lite hackad kruspersilja
  • Jalapenomajjonäs
  • Riven vitlök

Gör så här

  1. Koka gulbetorna innan du beger dig ut.
  2. Gör upp en eld, ställ på en stor stekpanna.
  3. Låt pannan bli riktigt varm, i med en klick smör. Stek entrecoten till önskad stekgrad.
  4. Skiva löken och stek den samtidigt med entrecoten. När du lägger köttet till vila så sockra och salta lite på löken. Låt sockret karamelliseras ordentligt.
  5. När löken är mjuk och ljusbrun, vänd i gulbetorna.
  6. Skiva upp entrecoten och fördela mellan er. Som sås körde Jag en färdig jalapenosmajo som jag kryddade med lite riven vitlök och salt.

Fler recept med entrecote

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!