Entrecote med primörsallad

1 h
4 port

Ingredienser

Primörsallad

  • 1 msk olja
  • 250 g sparris
  • 600 g delikatesspotatis
  • 50 g rädisor
  • 200 g blandad bladsallat
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 citroner
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk olivolja
  • Salt

Entrecote

  • 1 kg entrecote
  • Salt
  • Peppar
  • 1 msk olja
  • Ev 1 msk smör

Gör så här

Primörsallad

  1. Koka potatisen mjuk, ca 15 minuter. Lägg åt sidan och låt svalna något.
  2. Blanda crème fraiche med zest och juice från en citron. Smaka av med en nypa salt och låt stå i kylen till servering.
  3. Blanda juice från en halv citron med äppelcidervinäger och olivolja.
  4. Skölj rädisorna noga och skär i kvartar. Skär av den hårda änden på sparrisarna.
  5. Hetta upp olja i en stekpanna till hög värme och fräs sparrisen lätt.
  6. Blanda salladen med dressingen och lägg i botten på ett fat. Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem och rädisorna på salladen. Toppa med sparris och citroncremefraiche.

Entrecote

  1. Ta fram köttet i god tid för att bli rumstempererat.
  2. Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
  3. Stek köttet 2–3 minuter per sida i het stekpanna med olja i. Lägg gärna i en klick smör mot slutet och ös köttet med. Låt vila ett par minuter innan du skär upp och serverar.

Fler recept med entrecote

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!