Entrecote med primörsallad
1 h
4 port
Ingredienser
Primörsallad
- 1 msk olja
- 250 g sparris
- 600 g delikatesspotatis
- 50 g rädisor
- 200 g blandad bladsallat
- 1 dl crème fraiche
- 2 citroner
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk olivolja
- Salt
Entrecote
- 1 kg entrecote
- Salt
- Peppar
- 1 msk olja
- Ev 1 msk smör
Gör så här
Primörsallad
- Koka potatisen mjuk, ca 15 minuter. Lägg åt sidan och låt svalna något.
- Blanda crème fraiche med zest och juice från en citron. Smaka av med en nypa salt och låt stå i kylen till servering.
- Blanda juice från en halv citron med äppelcidervinäger och olivolja.
- Skölj rädisorna noga och skär i kvartar. Skär av den hårda änden på sparrisarna.
- Hetta upp olja i en stekpanna till hög värme och fräs sparrisen lätt.
- Blanda salladen med dressingen och lägg i botten på ett fat. Skär potatisarna i munsbitar och lägg dem och rädisorna på salladen. Toppa med sparris och citroncremefraiche.
Entrecote
- Ta fram köttet i god tid för att bli rumstempererat.
- Torka av köttet med hushållspapper och krydda med salt och peppar.
- Stek köttet 2–3 minuter per sida i het stekpanna med olja i. Lägg gärna i en klick smör mot slutet och ös köttet med. Låt vila ett par minuter innan du skär upp och serverar.


