ca 40 min
ca 4-6 port

Fläskpannkaka

  • 500 g tärnat/skivad bacon från @gardssallskapet
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 2-3 msk smör, smält

Lingonsylt

  • 500 g lingon
  • 2 dl socker 

Fläskpannkaka med bacon

Det här receptet passar att laga med:
Bacon

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
  3. Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen. Blanda till en smet och rör ner smöret.
  4. Häll smeten i en långpanna, lägg i tärnad bacon eller klipp ner skivad bacon, och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg. 
  5. Under tiden kan du koka lingonsylten. Koka upp lingonen med sockret och låt puttra 5-10 minuter. Ställ sedan kallt.
  6. Servera fläskpannkakan med lingonsylt. 

Fler recept med Bacon

  • Potatissoppa med knaprigt bacon
    4 port
    Bacon
  • Tomatpasta med bacon och burrata
    4 port
    Bacon
  • Pasta Carbonara
    4 port
    Bacon
  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA