
ca 40 min
ca 4-6 port
Fläskpannkaka
- 500 g tärnat/skivad bacon från @gardssallskapet
- 2,5 dl vetemjöl
- 0,5 tsk salt
- 6 dl mjölk
- 3 ägg
- 2-3 msk smör, smält
Lingonsylt
- 500 g lingon
- 2 dl socker
Fläskpannkaka med bacon
Det här receptet passar att laga med:
Bacon
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Blanda mjöl och salt i en skål. Tillsätt hälften av mjölken och vispa till en slät smet.
- Häll i resten av mjölken och knäck till sist ner äggen. Blanda till en smet och rör ner smöret.
- Häll smeten i en långpanna, lägg i tärnad bacon eller klipp ner skivad bacon, och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter tills pannkakan stannat och fått fin färg.
- Under tiden kan du koka lingonsylten. Koka upp lingonen med sockret och låt puttra 5-10 minuter. Ställ sedan kallt.
- Servera fläskpannkakan med lingonsylt.

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA