Smashed högrevsburgare med lagrad cheddarost

45 min
2-4 port

Ingredienser 

  • 500 g högrevsfärs (nötfärs funkar också!)
  • Salt och peppar

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 2 hackade hamburgargurkor
  • Några droppar tabasco för hetta (valfritt!)
  • Salt och peppar 

Tillbehör

  • Hamburgarbröd 
  • Skivad tomat
  • Skivad gurka
  • Salladsblad
  • Skivad Väddö cheddarost, eller liknande
  • Skivad gul lök, stekt i lite olivolja

Gör så här

  1. Dela färsen i 4 mindre eller 2 stora delar och rulla till bollar. Lägg åt sidan. 
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen en stund. 
  3. Skiva alla grönsaker. 
  4. Stek löken med lite olivolja, salt och peppar. 
  5. För smashed burgers: Se till att stekpannan är rejält varm innan du lägger i färsbollarna. Det är den höga värmen som ger Maillardeffekt, dvs att burgaren får en vackert brun stekyta med mycket smak. 
  6. Lägg bollarna i stekpannan och tryck till med rejäl tyngd, till exempel med bottnen av en kastrull. Krydda med salt och peppar. 
  7. Vänd efter ca 1 minut. Lägg osten på och stek ytterligare 1 minut. 
  8. Värm bröden och bygg dina burgare med grönsaker och dressing. 

Fler recept med högrevsfärs, nötfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!