Påsklådorna är här – beställ din idag!
Påskmat – beställ din låda idag!
45 min
2-4 port

Ingredienser 

  • 500 g högrevsfärs (nötfärs funkar också!)
  • Salt och peppar

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 2 hackade hamburgargurkor
  • Några droppar tabasco för hetta (valfritt!)
  • Salt och peppar 

 

Tillbehör

  • Hamburgarbröd 
  • Skivad tomat
  • Skivad gurka
  • Salladsblad
  • Skivad Emmentalerost
  • Skivad gul lök, stekt i lite olivolja

 

 



Högrevsburgare med hemgjord dressing, Emmentalerost och stekt lök

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, nötfärs

Gör så här:

 

  1. Dela färsen i 4 mindre eller 2 stora delar och rulla till bollar. Lägg åt sidan. 
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen en stund. 
  3. Skiva alla grönsaker. 
  4. Stek löken med lite olivolja, salt och peppar. 
  5. För smashed burgers: Se till att stekpannan är rejält varm innan du lägger i färsbollarna. Det är den höga värmen som get Maillardeffekt, dvs att burgaren får en vackert brun stekyta med mycket smak. 
  6. Lägg bollarna i stekpannan och tryck till med rejäl tyngd, till exempel med bottnen av en kastrull. Krydda med salt och peppar. 
  7. Väng efter ca 1 minut. Lägg på osten, vänd och stek ytterligare en minut. 
  8. Värm bröden och bygg dina burgare med grönsaker och dressing. 

Stort tack till Sophie Björkman för receptet! 

Fler recept med Högrevsfärs, nötfärs

  • Boeuf Bourguignon med högrevsfärs
    4 port
    Högrevsfärs| nötfärs| bacon| rimmat sidfläsk
  • Italienska köttbollar
    4–6 port
    Nötfärs
  • Köttfärsgulasch
    4–6 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Världens köttbullar
    10-12 port
    Nötfärs| lammfärs| fläskfärs| viltfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA