Smashed högrevsburgare med lagrad cheddarost
45 min
2-4 port
Ingredienser
- 500 g högrevsfärs (nötfärs funkar också!)
- Salt och peppar
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 1 msk ketchup
- 2 hackade hamburgargurkor
- Några droppar tabasco för hetta (valfritt!)
- Salt och peppar
Tillbehör
- Hamburgarbröd
- Skivad tomat
- Skivad gurka
- Salladsblad
- Skivad Väddö cheddarost, eller liknande
- Skivad gul lök, stekt i lite olivolja
Gör så här
- Dela färsen i 4 mindre eller 2 stora delar och rulla till bollar. Lägg åt sidan.
- Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen en stund.
- Skiva alla grönsaker.
- Stek löken med lite olivolja, salt och peppar.
- För smashed burgers: Se till att stekpannan är rejält varm innan du lägger i färsbollarna. Det är den höga värmen som ger Maillardeffekt, dvs att burgaren får en vackert brun stekyta med mycket smak.
- Lägg bollarna i stekpannan och tryck till med rejäl tyngd, till exempel med bottnen av en kastrull. Krydda med salt och peppar.
- Vänd efter ca 1 minut. Lägg osten på och stek ytterligare 1 minut.
- Värm bröden och bygg dina burgare med grönsaker och dressing.


