
45 min
2-4 port
Ingredienser
- 500 g högrevsfärs (nötfärs funkar också!)
- Salt och peppar
Dressing
- 1 dl majonnäs
- 1 msk ketchup
- 2 hackade hamburgargurkor
- Några droppar tabasco för hetta (valfritt!)
- Salt och peppar
Tillbehör
- Hamburgarbröd
- Skivad tomat
- Skivad gurka
- Salladsblad
- Skivad Emmentalerost
- Skivad gul lök, stekt i lite olivolja
Högrevsburgare med hemgjord dressing, Emmentalerost och stekt lök
Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, nötfärs
Gör så här:
- Dela färsen i 4 mindre eller 2 stora delar och rulla till bollar. Lägg åt sidan.
- Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen en stund.
- Skiva alla grönsaker.
- Stek löken med lite olivolja, salt och peppar.
- För smashed burgers: Se till att stekpannan är rejält varm innan du lägger i färsbollarna. Det är den höga värmen som get Maillardeffekt, dvs att burgaren får en vackert brun stekyta med mycket smak.
- Lägg bollarna i stekpannan och tryck till med rejäl tyngd, till exempel med bottnen av en kastrull. Krydda med salt och peppar.
- Väng efter ca 1 minut. Lägg på osten, vänd och stek ytterligare en minut.
- Värm bröden och bygg dina burgare med grönsaker och dressing.
Stort tack till Sophie Björkman för receptet!
Fler recept med Högrevsfärs, nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA