45 min
2-4 port

Ingredienser 

  • 500 g högrevsfärs (nötfärs funkar också!)
  • Salt och peppar

Dressing

  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk ketchup
  • 2 hackade hamburgargurkor
  • Några droppar tabasco för hetta (valfritt!)
  • Salt och peppar 

Tillbehör

  • Hamburgarbröd 
  • Skivad tomat
  • Skivad gurka
  • Salladsblad
  • Skivad Väddö cheddarost, eller liknande
  • Skivad gul lök, stekt i lite olivolja

Smashed högrevsburgare med lagrad cheddarost

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, nötfärs

Gör så här:

  1. Dela färsen i 4 mindre eller 2 stora delar och rulla till bollar. Lägg åt sidan. 
  2. Blanda ingredienserna till dressingen och låt stå i kylen en stund. 
  3. Skiva alla grönsaker. 
  4. Stek löken med lite olivolja, salt och peppar. 
  5. För smashed burgers: Se till att stekpannan är rejält varm innan du lägger i färsbollarna. Det är den höga värmen som ger Maillardeffekt, dvs att burgaren får en vackert brun stekyta med mycket smak. 
  6. Lägg bollarna i stekpannan och tryck till med rejäl tyngd, till exempel med bottnen av en kastrull. Krydda med salt och peppar. 
  7. Vänd efter ca 1 minut. Lägg osten på och stek ytterligare 1 minut. 
  8. Värm bröden och bygg dina burgare med grönsaker och dressing. 

Fler recept med Högrevsfärs, nötfärs

  • Lasagnesoppa
    4 port
    Nötfärs
  • Köttbullar med julsmak
    8–10 port
    Nötfärs| fläskfärs
  • Baconlindad köttfärslimpa
    4 port
    Nötfärs
  • Chili med bönor och kikärtor
    4–6 port
    Nötfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA