3 h
6 port

Kalops

    • 1 kg grytbitar, högrev eller fransyska
    • 300 g morötter 
    • 2 gula lökar
    • 3 klyftor vitlök
    • 3 msk oxfond
    • 12 kryddpepparkorn
    • 3 st lagerblad
    • 1 kruka persilja
    • 1 msk dijonsenap
    • 50 g smör 
    • Salt och peppar

Tillbehör

    • 800 g potatis
    • Inlagda rödbetor
    • Salt

    Kalops med kokt potatis och rödbetor

    Det här receptet passar att laga med:
    Grytbitar, högrev

    Gör så här:

        1. Tärna köttet om du inte använder färdiga grytbitar. ­Skiva morötter, hacka lök och vitlök. Bryn allt i omgångar i en ­
          stekpanna innan du lägger i en gryta. 

        2.  Tillsätt fond, lagerblad, kryddpeppar, dijonsenap och bryn
          ­ytterligare 2-3 minuter. Häll sedan i vatten så det täcker och koka upp. 

        3. När grytan kokat upp använder du en sked eller slev och
          ­skummar bort skummet som lägger sig på ytan. Sätt därefter på locket och sänk värmen. Låt grytan sjuda 1.5-2 timmar. Lyft då och då och rör runt. 

        4. Koka potatisen i saltat vatten ca 30 minuter. Hacka persiljan. 

        5. Blir grytan lite simmig? Då kan du reda den. Blanda 1 msk vetemjöl i lite vatten så det inte blir några klumpar, och vispa ner i grytan samtidigt som du låter den koka upp. Servera med potatis, rödbetor och hackad persilja. 

    Fler recept med Grytbitar, högrev

    • Pulled beef med mangosalsa och guacamole
      6 port
      Högrev
    • Högrevschili med svarta bönor och chipotle
      6-8 port
      Högrev
    • Pytt i panna med stekt ägg och rödbetor
      4 port
      högrev| chorizo| bacon
    • Grillat högrev med salsa criolla
      6 port
      Högrev

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA