Kalops med kokt potatis och rödbetor

3 h
6 port

Kalops

    • 1 kg grytbitar, högrev eller fransyska
    • 300 g morötter 
    • 2 gula lökar
    • 3 klyftor vitlök
    • 3 msk oxfond
    • 12 kryddpepparkorn
    • 3 st lagerblad
    • 1 kruka persilja
    • 1 msk dijonsenap
    • 50 g smör 
    • Salt och peppar

Tillbehör

    • 800 g potatis
    • Inlagda rödbetor
    • Salt

    Gör så här

        1. Tärna köttet om du inte använder färdiga grytbitar. ­Skiva morötter, hacka lök och vitlök. Bryn allt i omgångar i en ­
          stekpanna innan du lägger i en gryta. 

        2.  Tillsätt fond, lagerblad, kryddpeppar, dijonsenap och bryn
          ­ytterligare 2-3 minuter. Häll sedan i vatten så det täcker och koka upp. 

        3. När grytan kokat upp använder du en sked eller slev och
          ­skummar bort skummet som lägger sig på ytan. Sätt därefter på locket och sänk värmen. Låt grytan sjuda 1.5-2 timmar. Lyft då och då och rör runt. 

        4. Koka potatisen i saltat vatten ca 30 minuter. Hacka persiljan. 

        5. Blir grytan lite simmig? Då kan du reda den. Blanda 1 msk vetemjöl i lite vatten så det inte blir några klumpar, och vispa ner i grytan samtidigt som du låter den koka upp. Servera med potatis, rödbetor och hackad persilja. 

    Fler recept med grytbitar, högrev

    Se alla recept

    En ekologisk köttprenumeration

    Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!