Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer
3 h
6 port

Kalops

    • 1 kg grytbitar
    • 300 g morötter 
    • 2 gula lökar
    • 3 klyftor vitlök
    • 3 msk oxfond
    • 12 kryddpepparkorn
    • 3 st lagerblad
    • 1 kruka persilja
    • 1 msk dijonsenap
    • 50 g smör 
    • Salt och peppar

Tillbehör

    • 800 g potatis
    • Inlagda rödbetor
    • Salt

    Kalops med kokt potatis och rödbetor

    Det här receptet passar att laga med:
    Grytbitar

    Gör så här:

      1. Stek grytbitarna i omgångar och lägg i din gryta. Hacka lök, vitlök och stek i samma panna som köttet tillsammans med smör, lägg sedan allt i grytan. Tillsätt fond, lagerblad, kryddpeppar, dijonsenap och bryn ytterligare 2-3 minuter. Häll sedan i vatten så det täcker och koka upp. 

      2.  När grytan kokat upp använder du en sked eller slev och skummar bort skummet som lägger sig på ytan. Sätt därefter på locket och sänk värmen. Låt grytan sjuda 1.5-2 timmar. Lyft då och då och rör runt. 

      3. Koka potatisen i saltat vatten ca 30 minuter och hacka persiljan. 

        Vill du reda av grytan och tycker den är lite simmig? Blanda 1 msk vetemjöl i lite vatten och vispa i grytan samtidigt som du låter den koka upp. 

    Fler recept med Grytbitar

    • Boeuf Bourguignon
      ca 6-8 port
      Högrev|Grytbitar|Fransyska
    • Marockansk gryta med granatäpple
      ca 6 port
      Grytbitar
    • Gulasch med gremolata
      ca 6-8 port
      Grytbitar

    En fantastiskt flexibel låda kött

    Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

    BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA