15 min + tid att kylas
4 port

Ingredienser 

  • 100 g kantareller
  • 200 g smör 
  • 1 kruka gräslök
  • 1 kruka persilja
  • 1 tsk flingsalt
  • Ev 1 tsk kantarellfond

Vispat kantarellsmör med örter

Det här receptet passar att laga med:
Tillbehör

Gör så här:

  1. Rensa och ansa kantarellerna. 
  2. Finhacka dem innan du fräser dem på medelhög värme i en stekpanna med lite smör tills det mesta av vätskan har gått ur. 
  3. Finhacka gräslök och persilja. 
  4. Smält smöret tillsammans med kantarellerna. Blanda ner de hackade örterna, flingsaltet och eventuell kantarellfond. 
  5. Rör ordentligt innan du kyler ner, förslagsvis i kylen. 
  6. Ta fram det kylda kryddsmöret från kylen. Vispa det fluffigt med elvisp och lägg upp i den tilltänkta serverinsskålen. 
  7. Du kan göra detta i förväg och förvara i kylen till servering.

Fler recept med Tillbehör

  • Laxtoast
    4 port
    Tillbehör
  • Färskostpaj med varmrökt lax och sparris
    6–8 port
    Tillbehör
  • Potatisterrin
    4 port
    Tillbehör
  • Brysselkål med honung, chevre och rucola
    4 port
    Tillbehör

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA