Lasagnesoppa

45 min
4 port

Ingredienser

  • ca 450 g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
  • 6–8 lasagneplattor
  • 1 morot, hackad
  • ½ gul lök, hackade
  • 2 selleristjälkar, hackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • 1 tsk chiliflakes
  • Salt och peppar
  • 400 g passerade tomater
  • 200 g finkrossade tomater
  • 4 dl vatten
  • 2 msk kalvfond
  • Parmesan
  • Basilika

Gör så här

  1. Hacka alla grönsaker och fräs dem i en skvätt olivolja.
  2. Tillsätt färsen och stek några minuter.
  3. Häll på tomatpuré och fortsätt steka.
  4. Lägg i kryddorna.
  5. Häll på passerade tomater, krossade tomater, vatten och kalvfond.
  6. Låt koka ihop en stund.
  7. Bryt av lasagneplattorna och lägg ner dem i soppan.
  8. Låt koka cirka 10 minuter tills de blivit mjuka.
  9. Servera med parmesan och basilika.

Fler recept med nötfärs, blandfärs

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!