
Lasagnesoppa
45 min
4 port
Ingredienser
- ca 450 g nötfärs (går lika bra med blandfärs)
- 6–8 lasagneplattor
- 1 morot, hackad
- ½ gul lök, hackade
- 2 selleristjälkar, hackade
- 2 vitlöksklyftor, pressade
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk oregano
- 1 tsk chiliflakes
- Salt och peppar
- 400 g passerade tomater
- 200 g finkrossade tomater
- 4 dl vatten
- 2 msk kalvfond
- Parmesan
- Basilika
Gör så här
- Hacka alla grönsaker och fräs dem i en skvätt olivolja.
- Tillsätt färsen och stek några minuter.
- Häll på tomatpuré och fortsätt steka.
- Lägg i kryddorna.
- Häll på passerade tomater, krossade tomater, vatten och kalvfond.
- Låt koka ihop en stund.
- Bryt av lasagneplattorna och lägg ner dem i soppan.
- Låt koka cirka 10 minuter tills de blivit mjuka.
- Servera med parmesan och basilika.