Över natten + 2 h
6 port

Fransyska

  • Ca 1 kg fransyska
  • 3 klyftor vitlök
  • 4 kvistar timjan
  • 4 kvistar persilja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar

Gräddsås

  • Skyn från fransyskan
  • 3 dl grädde
  • 2 msk kalvfond
  • 1 tsk svartvinbärsgele
  • 1 tsk soja
  • Salt
  • Svartpeppar

Tillbehör

  • 500 g potatis
  • 250 g bönor

Vitlök och örtspäckad fransyska med gräddsås

Det här receptet passar att laga med:
Fransyska

Gör så här:

    1. Putsa fransyskan från senor och hinnor. Skär sedan fransyskan i mitten och vik upp, krydda med salt och peppar. 

    2. Hacka vitlök, timjan och persilja. Sprid ut detta i fransyskan och toppa med att ringla över olivolja. Lägg i en plastpåse och förvara i kylen över natten (annars minst 2 timmar). 

    3. Sätt ugnen på 125 grader. Ta fram köttet och låt bli rumstempurerat. Bryn sedan alla sidorna i en torr panna på hög värme. Lägg sedan över i en ugnsfast form och stoppa in i ugnen ca 45 minuter eller tills du når en innertemperatur på 60 grader. 

    4. Skölj potatisen, lägg i en ugnsform och stoppa in i ugnen tillsammans med köttet. 

    5. När köttet är klart och vilar (gärna 5-10 minuter) utanför ugnen: Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i bönorna, koka upp och låt sjuda ca 5 min. 

    6. Häll skyn från köttet i en kastrull och koka upp. Tillsätt grädde och övriga ingredienser, vispa ihop till en sås, smaka upp med salt och peppar. 

    7. Skiva köttet så tunt du kan och servera med potatis, bönor och sås. Du kan även ha en klick svartvinbärsgele.   

    8.  

Fler recept med Fransyska

  • Boeuf Bourguignon
    ca 6-8 port
    Högrev|Grytbitar|Fransyska
  • Porterstek med smörslungade grönsaker
    ca 6 port
    Fransyska
  • Tjälaknöl med potatisgratäng och svampsås
    ca 6 port
    Fransyska

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA