ca 30 min
ca 6-8 port

Biff Stroganoff

  • 900 g innanlår
  • 2 gula lökar
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 vitlöksklyftor
  • 250 g champinjoner
  • 0,75 dl tomatpuré
  • 1,5 dl vitt vin
  • 4 msk kalvfond
  • 4 dl vatten
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 dl smetana (eller créme fraiche)
  • 1 kruka persilja

Tillbehör

  • 6-8 port ris

Biff stroganoff

Det här receptet passar att laga med:
Innanlår

Gör så här:

  1. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Skär innanlåret först i skivor och sedan i strimlor. Skala och hacka lök och vitlök. Skär champinjonerna i mindre bitar. 
  3. Hetta upp en stekpanna med olja och fräs köttet i 2 omgångar runt om och krydda med salt, svartpeppar och paprikapulver. 
  4. Lägg över i en stor gryta och fortsätt med att fräsa och vitlök. När löken blivit mjuk, tillsätt tomatpurén och låt fräsa med en minut och lägg sedan över i grytan. Fräs sedan champinjonerna i stekpannan och fräs tills vätskan är borta och tillsätt i gryta. Tillsätt vin, fond, vatten och dijonsenap i grytan och låt puttra ca 10 minuter. 
  5. Blanda ner smetana eller créme fraiche och smaka av med salt och svartpeppar. 
  6. Avsluta med att strö på persilja. Servera med riset och saltgurka.

Fler recept med Innanlår

  • Grillspett med örtsås och sommarpotatis
    ca 6-8 port
    Innanlår
  • Ostfylld lövbiff med rotfruktsstomp
    Ca 6 port
    Innanlår
  • Klassisk sjömansbiff
    ca 6 port
    Innanlår

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA