
1h + 30 min
4 port
Kebab
- 500 g Lammfärs
- ½ Rödlök
- 2 Vitlöksklyftor
- 1 msk Tomatpuré
- 1 tsk Spiskummin
- 1 tsk Paprikapulver
- 1 tsk torkad oregano
- ½ tsk Chiliflakes
- 1 tsk Salt
- ½ tsk Svartpeppar
Flatbread
- 25 g färsk Jäst
- 2 ½ dl Vatten
- 1 tsk Socker
- 1 tsk Salt
- 2 msk Olivolja
- 6 dl Vetemjöl (gärna vetemjöl extra!!)
Syrad gurka
- 1 Gurka
- 1 msk Citronsaft
- ½ tsk Socker
- ½ tsk Salt
Fetaostcrème
- 2 dl Créme Fraiche (32%!!)
- ½ Vitlöksklyfta
- 150g Fetaost
- 2 msk Olivolja
- 1 Citron (saft & riven zest)
- Salt
Brynt paprikasmör
- 100g Smör
- 2 tsk Rökt Paprikapulver
- ½ tsk Chiliflakes
- 1 Vitlöksklyfta
Servera med
- Sallad
- Fetaost
- Picklad Rödlök
Grekisk lammkebab med fetaostkräm
Det här receptet passar att laga med:
Lammfärs
Gör så här:
- Börja med degen till flatbreaden:
- Lös upp jästen i ljummet vatten (37°C). Blanda sedan ner socker, salt & olja. Arbeta sedan in mjölet och knåda 5 minuter. Gärna i en köksmaskin. Låt jäsa under duk 1 h i rumstemperatur.
- Skär gurkan i bitar. Blanda med citronsaft, socker och salt. Ställ in i kylen.
- Mixa alla ingredienser till fetaostcrème men en stavmixer. Ställ kallt så länge.
- Blanda alla ingredienser till lammkebaben. Forma till 4 lite avlånga biffar. Ställ åt sidan, vi steker dom senare.
Efter 1 timme jäsning..
- Dela degen i 4 bitar. Kavla ut till tunna bröd och stek i torr stekpanna. Till det bubbla upp och får fin färg, 1-2 min/sida. Lägg i fuktig handduk.
- Stek kebab- biffarna på medelvärme i olja, till gyllene & genomstekta.
- Bryn smöret i en kastrull. Blanda ner paprikapulver, chiliflakes & finhackad vitlök.
- Ta fram alla tillbehör, bygg din kebab och NJUT!!

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA