Kycklingspett med myntasås

60 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kyckling; bröst eller lårfilé
  • Ris för fyra

 

Marinad

  • 1 knippe koriander, finhackad
  • 1 lime, pressad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Myntasås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 lime pressad
  • Salt
 

Gör så här

  1. Blanda ihop marinaden.
  2. Dela kycklingen i bitar och rör ner i marinaden.
  3. Låt stå gärna flera timmar men minst 30 min. Dra upp på blötlagda grillpinnar.
  4. Rör ihop myntasåsen.
  5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Grilla spetten tills de är klara och toppa med lite extra koriander, mynta och jalapeños!

Fler goda recept

Se alla recept

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!