Kycklingspett med myntasås
60 min
4 port
Ingredienser
- 800 g kyckling; bröst eller lårfilé
- Ris för fyra
Marinad
- 1 knippe koriander, finhackad
- 1 lime, pressad
- 1 dl rapsolja
- 2 msk olivolja
- 2 vitlöksklyftor, finrivna
- Salt
- Svartpeppar
Myntasås
- 3 dl gräddfil
- 1 knippe mynta, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, riven
- 1/2 lime pressad
- Salt
Gör så här
- Blanda ihop marinaden.
- Dela kycklingen i bitar och rör ner i marinaden.
- Låt stå gärna flera timmar men minst 30 min. Dra upp på blötlagda grillpinnar.
- Rör ihop myntasåsen.
- Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
- Grilla spetten tills de är klara och toppa med lite extra koriander, mynta och jalapeños!


