60 min
4 port

Ingredienser

  • 800 g kyckling; bröst eller lårfilé
  • Ris för fyra

 

Marinad

  • 1 knippe koriander, finhackad
  • 1 lime, pressad
  • 1 dl rapsolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finrivna
  • Salt
  • Svartpeppar

 

Myntasås

  • 3 dl gräddfil
  • 1 knippe mynta, finhackad
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 1/2 lime pressad
  • Salt
 

Kycklingspett med myntasås

Det här receptet passar att laga med:
Kycklingbröst, Kycklinglårfilé

Gör så här:

  1. Blanda ihop marinaden.
  2. Dela kycklingen i bitar och rör ner i marinaden.
  3. Låt stå gärna flera timmar men minst 30 min. Dra upp på blötlagda grillpinnar.
  4. Rör ihop myntasåsen.
  5. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Grilla spetten tills de är klara och toppa med lite extra koriander, mynta och jalapeños!

Fler recept

  • Medelhavspanna med kyckling
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Krispig kycklingschnitzel med kaprissmör
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Harissa kyckling med couscoussallad och myntayoghurt
    4 port
    Kycklinglårfilé
  • Caesarsallad med parmesanmajonnäs
    4 port
    Kycklinglårfilé

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA