ca 40 min
ca 6-8 port

Hamburgare

  • ca 1 kg högrevsfärs

  • salt och peppar
  • 6 st hamburgarbröd
  • 150 g ost i skivor (gärna cheddar eller gruyère)
  • 6 st salladsblad
  • 2 st skivade tomater
  • 6 st saltgurkor
  • 750 g potatis
  • olja till fritering

Majonnäs

  • 2 st äggulor
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 1/2 dl rapsolja
  • salt och peppar
  • 1 st torkad chipotle alt 1 msk chipotlepaste

Picklad rödlök

  • 2 st rödlökar
  • 2 dl socker
  • 1 dl ättika
  • 3 dl vatten

Burgare med chipotlemajo

Det här receptet passar att laga med:
Högrevsfärs, Nötfärs

Gör så här:

  1. Börja med picklad lök, den kan förberedas redan dagen innan. Skala rödlöken och skär den i skivor. Koka upp socker, ättika och vatten. Ta av lagen från värmen och lägg i löken och låt den svalna.
  2. När du gör egen majonnäs är det viktigt att tänka på att alla ingredienser har samma temperatur så låt alla kylvaror stå framme en stund innan du börjar laga. Börja med att blanda ihop äggulor, senap och vinäger. Tillsätt oljan lite i taget och vispa konstant under tiden. Smaka av med salt och peppar och tillsätt sedan chipotle. Om du använder torkad chili hacka då chilin i små bitar och blanda den med lite olja innan du tillsätter den i den färdiga majonnäsen. 
  3. Salta och peppra köttfärsen och forma till burgare.
  4. Lägg burgarna på grillen. Grilla burgarna så de får en fin stekyta och är saftiga inuti. Lägg på osten nägra minuter innan burgarna är klara så den får smälta. 
  5. Skär potatisen i stänger och förkoka dessa. Fritera sen potatisen i olja i en kastrull alternativt tillaga dem på en plåt i ugn, strö över lite salt. 
  6. Bygg sedan ihop dina burgare med sallad, tomat, majonnäs och rödlöken. Servera burgarna med pommes och saltgurka till hungriga gäster.

Fler recept med Högrevsfärs, Nötfärs

  • Högrevsgryta med svamp
    ca 8-10 port
    Högrevsfärs
  • Burgare med jalapeñomajo
    Ca 6-8 port
    Högrevsfärs|Nötfärs
  • Burgare med örtaioli
    ca 7-8 port
    Högrevsfärs| tärnat bacon
  • Chiligryta med bönsalsa, picklad rödlök och guacamole
    ca 6 port
    Högrevsfärs| innanlår| bacon

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA