Äntligen kräfttider! Vi packar en låda med allt du behöver för en härlig kräftskiva:
Kräftorna från Vätterns klara vatten kokas på Klosterdelikatesser utanför Vadstena, ett stenkast från Vättern. Där står Petter som fiskar kräftorna, om han har tid över, och kollegorna i köket. De hälsar att mycket kärlek, krondill, socker, salt och porteröl finns i kastrullerna. Låt dig väl smaka!
Kräftorna levereras färdiga att äta.
De godaste tillbehören
Kryddosten och brieosten kommer från Skärvångens Bymejeri i Jämtland. Detta flerfaldigt prisbelönta mejeri tillverkar alla ostar för hand, ett hantverk som de förfinat under sina många utbildningsresor till Frankrike. Bon appétit!
Aiolin är tillverkad av Prinsens på västkusten. Vitlök och skaldjur, finns det någon bättre kombo?
Vårt ekologiska surdegsknäcke "Närkeknäcke" är bakat av det ekologiska bageriet Lokal i Kumla. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand. Här använder de kulturspannmål som de själva maler till mjöl i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!
Hur mycket kräftor per person?
Beräkna 0,5–1 kg kräftor per person.
Om du har kräftälskare runt bordet, välj den större mängden. Serverar du mycket tillbehör, räkna med den mindre mängden.
På med kräfthatten, bjud in vännerna och njut av sensommaren!