Kräftskivelådan

Ca 2.8 kg

Färdig låda för kräftskivan! Färska svenska kräftor från Vättern, aioli, kryddost & brieost och ekologiskt surdegsknäcke. Nu njuter vi av sensommaren!

När vill du ha din leverans?
Välj leveransdatum
1 390:-
  • Kött från svenska ekogårdar
  • Leverans till din dörr

Innehåll - Kräftskivelådan

2 x 1 kg

Kräftorna från Vättern kokas på Klosterdelikatesser utanför Vadstena, ett stenkast från Vättern. När Petter har tid över, efter att ha fiskat kräftorna, står han tillsammans med kollegorna i köket. De hälsar att salt, socker, krondill, porteröl och kärlek ryms i kastrullerna.

Kräftorna levereras färdiga att äta. 

Hur mycket kräftor per person?

Beräkna 0,5–1 kg kräftor per person.

Har du kräftälskare runt bordet, välj den större mängden. Serverar du mycket tillbehör till, välj den lägre mängden.

2 x 150 g

Vitlök passar förträffligt bra med just skaldjur, fisk och grönsaker. Skulle du mot förmodan få sås kvar efter kräftkalaset gör den sig utmärkt i en klassisk fisksoppa, eller till grillade grönsaker vid nästa middag. 

1 x 200 g

Välkryddad ost med fin sälta från Skärvångens Bymejeri. 

I Skärvångens lilla mejeri i Jämtland förädlas i runda slängar 500 000 liter komjölk och 400 000 liter getmjölk till ett 30-tal olika ostsorter. Att de gång på gång prisas för sina ostar är inte svårt att förstå.

Efter att mjölken blivit pastöriserad sker allt förädlingsarbete för hand. Varför? Jo, för att få det allra bästa resultatet. Mathantverket har de framförallt lärt sig i Frankrike, dit de återkommande styr kosan för att lära sig ännu mer om osthantverket.

Innehållsförteckning: Pastöriserad koMJÖLK, salt, spiskummin (0,7 %), syrningskulturer, löpe.

Näringsvärde: per 100 g, 1682 kj / 410 kcal, fett 45 g varav mättat 31 g, kolhydrater 2,5 g, varav sockerarter 25 g, salt 1,8 g.

1 x 180 g

En krämig ost med vitmögelyta från gänget på Skärvångens Bymejeri. Flerfaldig guldmedaljör i SM i mathantverk! 

Innehållsförteckning: Pastoriserad komjölk, syrakultur, löpe, vitmögel, salt. 

Näringsdeklaration: Per 100 g: kcal 410 Kj 1682, fett 45% varav mättat fett 31%, protein 17%, salt 1,10%, kolhydrat 0,01 % varav sockerarter 0,01%. 

1 x 120 g

Närproducerat, ekologiskt surdegsbröd. Det är Lokals filosofi. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand.

Gänget på Lokal är nämligen noga med att köpa in ekologiskt odlat spannmål från producenter i närliggande landskap. Här använder de kulturspannmål som de själva maler i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

En hälsning från LOKAL

"Våra knäckebröd bakar vi av Petkusråg, en gammal rågsort som Adam Arnesson på Jannelunds Gård utanför Mullhyttan i Närke odlar. Vi maler rågen själva i vår virvelkvarn och tar med hela kärnan så inga nyttigheter går förlorade. Sedan blandar vi degen och låten den stå med surdegskultur tills den är helt genomsyrad. Degen kavlas så tunt det går och bakas i ugnen till sin mörkbruna färg.

Närkeknäcke passar bra till ostbrickan, maten eller som mellanmål med lite smör och ost. Gott i munnen, magen och för miljön brukar vi säga."

Innehållsförteckning: Råg*, vetemjöl*, salt.
*KRAV

 

OBS! Vikten på produkterna är ungefärliga och kan variera något.

* Obligatoriska fält

Beskrivning

Äntligen kräfttider! Vi packar en låda med allt du behöver för en härlig kräftskiva:

Kräftorna från Vätterns klara vatten kokas på Klosterdelikatesser utanför Vadstena, ett stenkast från Vättern. Där står Petter som fiskar kräftorna, om han har tid över, och kollegorna i köket. De hälsar att mycket kärlek, krondill, socker, salt och porteröl finns i kastrullerna. Låt dig väl smaka! 

Kräftorna levereras färdiga att äta. 


De godaste tillbehören

Kryddosten och brieosten kommer från Skärvångens Bymejeri i Jämtland. Detta flerfaldigt prisbelönta mejeri tillverkar alla ostar för hand, ett hantverk som de förfinat under sina många utbildningsresor till Frankrike. Bon appétit!

Aiolin är tillverkad av Prinsens på västkusten. Vitlök och skaldjur, finns det någon bättre kombo?

Vårt ekologiska surdegsknäcke "Närkeknäcke" är bakat av det ekologiska bageriet Lokal i Kumla. Med stolthet hälsar de att surdegsbrödet du snart får hem är KRAV-certifierat hela vägen från bonden till din hand. Här använder de kulturspannmål som de själva maler till mjöl i sin kvarn i bageriet. Knäckebrödet innehåller endast mjöl, surdeg, salt och knappt något vatten när den torkat. Du känner det på smaken!

Hur mycket kräftor per person?

Beräkna 0,5–1 kg kräftor per person.
Om du har kräftälskare runt bordet, välj den större mängden. Serverar du mycket tillbehör, räkna med den mindre mängden. 

På med kräfthatten, bjud in vännerna och njut av sensommaren!

Mer information

Mer information
Badge Till kräftskivan!

Byt produkt mot:

Avbryt Detta är felmeddelande
Stäng