Godaste julmaten!

julsida-header-tiny

Vår bästa julmat för en riktigt god jul. Ekologiskt kött från svenska gårdar och fantastiskt mathantverk från Norrland. Sänk axlarna och låt oss köra hem julmaten till din dörr – som julen ska smaka.

Jullådan – Klassisk julmat

Räcker till 4–8 personer

Vår mest populära jullåda med klassisk julmat!
Du får klassisk julmat som ekologisk julskinka, prinskorv och nötfärs tillsammans med fjällfisk från Bergmans Fisk & Vilt och Börtnans Fjällvattenfisk, julostar från Skärvångens Bymejeri och hjortronmarmelad från Rönngården. 

1 795 :-

Stora jullådan – Julmat för många

Räcker till 8–12 personer

Vår största låda med ännu mer julmat!
Större ekologisk julskinka och mer prinskorv. Vi packar ned tjocka revbensspjäll, nötfärs och julsenap. Fjällfisk från Bergmans Fisk & Vilt och Börtnans Fjällvattenfisk, julostar från Skärvångens Bymejeri och hjortronmarmelad från Rönngården fullbordar sällskapet! 

2 195 :-

Gårdssällskapets Jullåda får 10 av 10. Den bästa julskinkan vi någonsin ätit!

- Catarina König "Matfashionistan", 23/12-22

Viltjullådan – Julmat från skogen

Räcker till 4–6 personer

Klassisk julmat i spännande tappningar. 
Du får vildsvinsskinka, vildsvinsprinskorv och smakrik viltfärs. Vi packar också ned lingonsås från Rönngården, prisbelönt senap från LissEllas, fisk från Bergmans Fisk & Vilt och Börtnans Fjällvattenfisk och viltchark från Fågelberget!

1 795 :-

Nitritfria jullådan – 100% KRAV-märkt

Räcker till 8–12 personer 

En jullåda med enbart KRAV-märkt julmat.
Ekologisk nötfärs och tjocka revbensspjäll tar plats bredvid prinskorv och julskinka, båda saltade med koksalt i stället för nitritsalt. Det är det som ger den "gammeldags" grå färgen.

1 695 :-

Älskade mathantverkare

De kokar sylt när andra har semester. Passar kallröken i skogsbrynet timmar i sträck och ystar ost flera månader i förväg. Allt för en enda sak: stark kärlek till god mat och ett fantastisk hantverk.

Följ med och hälsa på mathantverkarna bakom din jullåda!

Berit på Rönngården


På Rönngården i Jämtland hittar vi Berit som kokar hjortonmarmelad och lingonsås till din julmat. Med hink i skogen plockar hon bären, och hemma i köket förvandlas det till guld.

Kika in i Berits kök

Skärvångens Bymejeri


Hos Mathias, Patrik och ett glatt gäng på Skärvångens Bymejeri i Jämtland har ostarna i Jullådan och Stora jullådan ystats. Att de brinner för hantverket och att det så gott som regnar medaljer i SM i mathantverk över dem märks såklart på smaken.

På besök i Bymejeriet

Margona på Fågelberget


Här, med sin storslagna utsikt på Fågelberget, har Margona styckat, torkat och kryddat viltkött till våra jullådor hela hösten. Hennes korvar hittar du i vår Viltjullåda, och som tillval.

Så ska viltkorv kryddas enligt Margona

Martin i Vilhelmina


I Vilhelmina skapar Martin Bergman äkta mathantverk som också det vunnit gott om medaljer i SM i mathantverk. Hans gravade regnbågsfilé och varmrökta fjällröding finns i vår Jullåda, Stora jullåda och Viltjullåda, samt som tillval. 

Ett riktigt handarbete att grava regnbågar