Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Älskade mathantverkare

Martin och Urban på Bergmans Fisk & Vilt

Martin_900x900

Det Martin Bergman inte vet om fiskförädling är inte värt att veta. Att hans fiskhantverk dekorerats med flera medaljer i mathantverks- SM är inget som förvånar oss och säkert inte någon annan som smakat fisken från Bergmans Fisk & Vilt. Fisk härifrån finns i alla jullådor, och numera även till påsk och midsommar. Håll utkik bland Stamkundslådans val och tillval då de även gästspelar mellan helgerna ibland! 

Martin Bergmans fiskhantverk finns i generna. Gammelfarfar började med kustnära fiske 1902 i det lilla fiskesamhället Norrsundet norr om Gävle, där Martin Bergman har sina rötter. Nuförtiden bor Martin utanför Vilhelmina och driver tillsammans med parhästen Urban hyllade Bergmans Fisk & Vilt. Martin ogillar vintern, men hans kärlek för hantverket gör att han trots mörkret och de ofta snörika vintrarna älskar att bo i norr med närhet till skog och vatten. 

"Vår rök kräver uppassning dygnet runt när vi röker, men jag gillar det manuella hantverket!"- Martin

Martin_fisk_tiny

Destination mathantverk

Sedan dess har det blivit många fler utmärkelser, och Bergmans Fisk & Vilt är ett populärt matstopp för fiskälskare! Här stannar till och med Inlandsbanan, ett populärt och uppskattat besök bland passagerarna. 

Martin_ute_tiny

Fin fisk och närodlad rök

Martin och Urbans varmrökta röding röks på granris och sälg. Det växer nämligen i skogen runt knuten, och ger fisken sin goda smak. Likaså får skogens enbär ge smak åt sillen, som läggs in direkt i sina burkar efter eget recept. Omsorgsfullt placerade omlott i kar ligger regnbågsfilén, som gravas med dill eller citron beroende på årstid. All fisk riktigt smälter i munnen och att allt från filéande till vändning och kryddning sker för hand, det märks på smaken. Det här, det är mathantverk när det är som bäst.  

Vi är så glada att vi får arbeta med genuina mathantverkare som Martin och Urban, och hoppas deras fisk kommer förgylla ditt bord! 

stora_julladan_1798x1200px_tiny

Äntligen jul 

Våra jullådor är fyllda med svenskt ekokött från omsorgsfullt utvalda gårdar och läckerheter från skickliga mathantverkare i Norrland. Sänk axlarna i jul och låt oss på Gårdsällskapet leverera hem julbordet till dig.

Kanske blir det för dig – som för många andra – en årlig tradition! 


stamkundsladan-min

Din väg till kött och mathantverk året om

Med vår kundfavorit Stamkundslådan får du enkelt hem dina ekologiska favoriter, och mathantverk, till din dörr året om. Du väljer innehållet i lådan och hur ofta du vill ha den levererad – resten löser vi.

Under december kan du dessutom få hem julens högtidsmat i din låda! Julskinka, prinskorv, vilt- och fläskfärs och Martin Bergmans goda fisk kommer finnas som tillval!