Missa inte jullådorna! Beställ här
Missa inte jullådorna! Beställ här

Älskade mathantverkare

Berit på Rönngården

Berit_1_tiny

Med tre kokplattor, ett stort bord för paketering och en diskbänk gör Berit i sitt gamla brygghus allt för hand! Det kokas och rörs om, burkar fylls, lock och etiketter sätts på plats. Berit brinner för hantverket och vill vara delaktig i hela processen – från bär till marmelader och såser.  

Doften i det gamla brygghuset är magisk. Bär har hon, familj och vänner plockat sedan de stod mogna i skog och myr och nu har hon lånat plats i frysen hos alla sina grannar för att få plats.

"Jag har kokat sylt till era lådor sedan bären mognade. Det är ju så roligt!"- Berit

Berit_2_tiny

Förädlade bär till jul och nyår

Berits hjortronmarmelad hittar du i vår Jullåda och Stora Jullåda, och hennes lingonsås sätter en extra vild prägel på Viltjullådan.

Berit_3_tiny

Svårt att sluta koka gotter

Innan Berit började jobba med sin passion för mathantverk har hon jobbat inom vård och skola. Nu kan ibland Berits man Per önska att hon jobbade mindre, men hon säger att hon tycker att det är så roligt att hålla på!


Vi är så glada att få jobba med småskaliga mathantverkare som Berit, eftersom de gör våra jullådor extra speciella.  

stora_julladan_1798x1200px_tiny

Äntligen jul 

Våra jullådor är fyllda med svenskt ekokött från omsorgsfullt utvalda gårdar och läckerheter från skickliga mathantverkare i Norrland. Sänk axlarna i jul och låt oss på Gårdsällskapet leverera hem julbordet till dig.

Kanske blir det för dig – som för många andra – en årlig tradition! 


stamkundsladan-min

Din väg till kött och mathantverk året om

Med vår kundfavorit Stamkundslådan får du enkelt hem dina ekologiska favoriter, och mathantverk, till din dörr året om. Du väljer innehållet i lådan och hur ofta du vill ha den levererad – resten löser vi.

Under december kan du dessutom få hem julens högtidsmat i din låda! Julskinka, prinskorv, vilt- och fläskfärs och Martin Bergmans goda fisk kommer finnas som tillval!