Marmeladkokeriet

Berit på Rönngården

Berit på Rönngården i sitt kök

Med tre kokplattor och ett stort bord för burkarna gör Berit allt för hand i det gamla brygghuset i Lits-Böle, Jämtland.

Doften i det gamla brygghuset är magisk när vi kliver in. Överallt burkar med innehåll i varma färger. Det hemtrevliga ljudet av en stor gryta som puttrar försiktigt på spisen. Lingon och hjortron, mest. I alla fall den här dagen.

Egenplockade bär från trakten

Bären har Berit plockat sedan de stod mogna i skog och myr i trakterna runtomkring. Som vanligt i gott sällskap av familj och vänner. Nu har hon lånat plats i frysen hos alla grannarna för att få plats med bären. 

Det kokas och rörs om, burkar fylls, lock och etiketter sätts på plats. Allt ekologiskt och närplockat. Berit brinner för hantverket och vill vara delaktig i hela processen från bär till färdiga marmelader och såser.  

"Jag har kokat sylt till era lådor sedan bären mognade. Det är ju så roligt!"- Berit

Hjortronmarmelad

Förädlade bär förädlar alla måltider

I våra charkpaket packar vi ned Berits marmelader – de gör sig ju så otroligt fint tillsammans med en riktigt god ost. Berits hjortronmarmelad hittar du i vår Jullåda och Stora jullåda, och hennes lingonsås sätter en extra vild prägel på Viltjullådan.

Svårt att sluta koka gotter

Innan Berit började jobba med sin passion för mathantverk arbetade hon inom vård och skola. Nu händer det ibland att Berits man Per önskar att hon jobbade mindre, men Berit säger själv att hon tycker att det är så roligt att hålla på. Och det är vi innerligt glada för! Att få jobba med passionerade, skickliga och småskaliga mathantverkare som Berit gör våra lådor extra speciella. 

Premiuml_dan_tiny

Ekologiskt kött till din dörr

I våra köttlådor hittar du ekologiskt kött från svenska gårdar och delikatesser från småskaliga mathantverkare. Köp ibland, eller abonnera. Vi ses vid din dörr!

Kyckling_i_ugn_635x423

Lyckas i köket

Kalasmat eller snabb middag före träningen. Oavsett om du har 30 minuter eller 12 timmar på dig så hjälper våra recept dig i köket.