Lammkarré 

Lammkarré som steks och serveras med en rosa kärna är en högtidlig delikatess i all sin enkelhet. En perfekt portionsbit med ben. Den blir god i pannan, på grillen eller i ugnen med bara salt och peppar, men rosmarin är såklart en klassisk smaksättning. Vill du marinera köttet, prova smaker som honung, vitlök, rött vin, timjan och salvia. 

Vår rekommendation

Var noga med temperaturen! Ha gärna en stektermometer nära till hands. Tänk på att innertemperaturen fortsätter att stiga efter att du har tagit köttstycket från värmekällan, så ta från värmen ett par grader innan du uppnått önskad temperatur.

58 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Steka lammkarré

När du steker lammkarré

  • Se till att karrén har rumstemperatur.
  • Salta gärna en stund innan för jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
  • Stek ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
  • Låt köttet vila i aluminiumfolie eller smörpapper ca 10–15 minuter för att få köttsaften att stanna kvar. 

Grilla lammkarré

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att köttet är rumstempererat och att stekytan är torr
  • Snitta fettytan med en kniv och gnid in flingsalt och örter för extra smak
  •  Krydda lätt med svartpeppar och låt köttet vila 10–15 minuter
  • Pensla köttet i en blandning av olja och smör
  • Grilla en fin yta, slå in i folie och låt stå i värmen på grillen i ungefär en kvart.

 Lammkarré i ugn 

Lammkarrén kan också stekas i pannan för en fin yta och därefter lagas färdigt i ugn tills önskad innertemperatur uppnås. 

Var sitter detaljen?

Lammkarré kallas även lammnacke vilket avslöjar en del om var du hittar detaljen. Lammkarrén är samma del som nötdjurets entrecote, såklart mycket mindre men minst lika god! 

En ekologisk köttprenumeration

Färskt ekologiskt kött från svenska gårdar varje månad, eller när du vill. Du väljer innehåll och dag, vi levererar!