60 min
4 port

Ingredienser

  • 450 g blandfärs
  • 800-900 g vitkål
  • 2 st schalottenlökar
  • 2 dl kallt kokt ris
  • 1 dl vispgrädde
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • 2 msk ljus sirap
  • 1 dl vatten
  • Smör till form och att steka i
  • Salt och peppar

Servera med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Klassisk kålpudding

Det här receptet passar att laga med:
Blandfärs, fläskfärs, nötfärs

Gör så här:

  1. Skär kålen i mindre bitar och skölj i vatten. Stek i två omgångar beroende på hur stor stekpanna du har. Stek hälften av kålen i en klick smör, häll på 1/2 dl vatten och låt koka in i kålen så den blir mjuk, när vattnet kokat in så tillsätter du 1 msk sirap, salt och peppar. Stek tills kålen fått fin stekyta och lägg över på en tallrik, nu är det dags för omgång två med kål.
  2. Blanda grädde med ströbröd i en skål och låt stå 15 min tills ströbrödet svällt av grädden.
  3. Blanda i en separat bunke färs, ägg, ris, någon nypa salt och peppar. Finhacka löken och stek tills den blivit glansig sedan kan du blanda ner den i färsen. Tillsätt till sist grädden/ströbrödet.
  4. Smörj en ugnsfast form med smör, lägg hälften av den stekta kålen i botten av formen. Bygg sedan på med ett lager av färsblandningen och toppa med den sista andelen stekt kål.
  5. Grädda i ugnen på 200°C i 30 min.
  6. Servera med kokt potatis, gräddsås och lingonsylt.

Fler recept med Blandfärs, fläskfärs, nötfärs

  • Köttbullar med potatismos
    4 port
    Nötfärs| Blandfärs
  • Birria tacos
    4 port
    Blandfärs| Nötfärs| Högrevsfärs
  • Cowboysoppa med nötfärs
    4 port
    Nötfärs
  • Blandfärspaj med kantareller
    4 port
    Blandfärs| nötfärs| viltfärs

En fantastiskt flexibel låda kött

Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!

BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA