Entrecote

HUR SKA JAG TILLAGA ENTRECOTE?

Entrecote är otroligt mört och har en väldigt djup och fyllig nötsmak tack vare sin rika marmorering. Köttets höga fetthalt gör att den lämpar sig bäst att steka eller grilla i skivor. Entrecote fungerar också bra att helsteka som rostbiff. Den här nötdetaljen är ett säkert kort för dig som vill ha en snabb festmåltid eller helt enkelt vill använda sig av riktigt bra kött till nya spännande rätter. Varför inte överraska familjen med strimlad entrecote i asiatiska rätter som shabu shabu eller sukiyaki? 

ALLA RECEPT MED ENTRECOTE>

Entrecote med betsallad och rosmarin

ca 3 port
Läs mer Entrecote

Entrecote i ugn

Snabba tips för den perfekta steken

  • Se till att entrecoten har rumstemperatur.
  • Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre. 
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila i minst 10-15 minuter.

ALLA RECEPT PÅ ENTRECOTE I UGN >

Entrecote med rosmarinsmör och betsallad
ca 3 port
Läs mer Entrecote

Steka entrecote

Snabba tips för den perfekta stekningen

  • Se till att entrecoten är rumstempererad.
  • Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
  • Stek köttet ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
  • Låt köttet vila i innan du skär upp det.

ALLA RECEPT PÅ STEKT ENTRECOTE >

Grilla entrecote

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att entrecoten har rumstemperatur.
  • Salta i god tid för en jämn och tydlig smak.
  • Marineras köttet bör det göras minst en timme innan och sedan torkas av före grillning.
  • Vänd inte för ofta utan först när det kommer vätska ur ovansidan.
  • Låt entrecoten vila innan du skär upp det.

LÄR DIG MER OM ATT GRILLA KÖTT>

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Hur köttet ska vara är såklart helt upp till dig, men entrecote brukar vanligtvis lagas till en innertemperatur mellan 58-65 grader.

VAR SITTER DETALJEN?

"Mellan revbenen"

Entrecote sitter på ryggen mellan högrev och biffen. Köttet styckas ut ovanför de sex bakre revbenen vilket också har gett detaljens dess namn. Entrecote betyder nämligen "mellan revbenen" på franska!

Bygg en köttlåda med dina favoriter!

Välj mellan våra högkvalitativa ekologiska köttdetaljer och skräddarsy ditt egna innehåll.

BYGG DIN EGNA LÅDA