
Entrecote
HUR SKA JAG TILLAGA ENTRECOTE?
Kär och klassisk findetalj - en nötdetalj med väldigt mycket nötsmak och är naturligt mör. Stek hastigt på hög värme och ös på med smör till perfektion. Eller varför inte överraska familjen med strimlad entrecote i asiatiska rätter som shabu shabu eller sukiyaki?
Entrecote i ugn
Snabba tips för den perfekta steken
- Se till att entrecoten har rumstemperatur.
- Salta i god tid för en jämn och tydlig smak.
- Se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna.
- Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre.
- Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila ca 5-15 minuter.

Steka entrecote
Snabba tips för den perfekta stekningen
- Se till att entrecoten är rumstempererad.
- Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
- Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
- Stek köttet ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
- Låt köttet vila i innan du skär upp det.
Grilla entrecote
Snabba tips för den perfekta grillningen
- Se till att entrecoten har rumstemperatur.
- Salta i god tid för en jämn och tydlig smak. Marineras köttet bör det göras minst en timme innan och sedan torkas av före grillning.
- Vänd inte för ofta utan först när det kommer vätska ur ovansidan.
- Låt entrecoten vila innan du skär upp det.
55 °C
Blodig
60 °C
Medium
70 °C
Välstekt
Vår rekommendation
Hur köttet ska vara är såklart helt upp till dig, men entrecote brukar vanligtvis lagas till en innertemperatur mellan 58-65 grader.

"Mellan revbenen"
Entrecote sitter på ryggen mellan högrev och biffen. Köttet styckas ut ovanför de sex bakre revbenen vilket också har gett detaljens dess namn. Entrecote betyder nämligen "mellan revbenen" på franska!

En fantastiskt flexibel låda kött
Vår Stamkundslåda har ingen bindningstid och du kan byta innehåll så ofta du vill. Välj dina ekologiska favoriter och variera dina leveranser för att passa ditt hushåll!
BYGG DIN EGEN STAMKUNDSLÅDA