Kära du! Just nu har vi hög efterfrågan. Läs mer här om Gårdssällskapets arbete för att säkra leveranser.
Tillfälliga förändringar till följd av COVID-19. Läs mer

Entrecote

HUR SKA JAG TILLAGA ENTRECOTE?

Kär och klassisk findetalj - en nötdetalj med väldigt mycket nötsmak och är naturligt mör. Stek hastigt på hög värme och ös på med smör till perfektion. Eller varför inte överraska familjen med strimlad entrecote i asiatiska rätter som shabu shabu eller sukiyaki?

ALLA RECEPT MED ENTRECOTE>

Entrecote i ugn

Snabba tips för den perfekta steken

  • Se till att entrecoten har rumstemperatur.
  • Salta i god tid för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och bryn köttet i en het stekpanna.
  • Tillaga i ugn på 175 grader eller lägre. 
  • Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila ca 5-15 minuter.

LÄR DIG MER OM ATT LAGA KÖTT I UGN >

Entrecote med rosmarinsmör och betsallad
4-6 port
Läs mer Entrecote

Steka entrecote

Snabba tips för den perfekta stekningen

  • Se till att entrecoten är rumstempererad.
  • Salta i god tid innan för en jämn och tydlig smak.
  • Se till att stekytan är torr och att stekpannan är varm.
  • Stek köttet ett par minuter per sida i en blandning av smör och olja.
  • Låt köttet vila i innan du skär upp det.

RECEPT >

Grilla entrecote

Snabba tips för den perfekta grillningen

  • Se till att entrecoten har rumstemperatur.
  • Salta i god tid för en jämn och tydlig smak. Marineras köttet bör det göras minst en timme innan och sedan torkas av före grillning.
  • Vänd inte för ofta utan först när det kommer vätska ur ovansidan.
  • Låt entrecoten vila innan du skär upp det.

RECEPT>

INNERTEMPERATUR

55 °C

Blodig

60 °C

Medium

70 °C

Välstekt

Vår rekommendation

Hur köttet ska vara är såklart helt upp till dig, men entrecote brukar vanligtvis lagas till en innertemperatur mellan 58-65 grader.

VAR SITTER DETALJEN?

"Mellan revbenen"

Entrecote sitter på ryggen mellan högrev och biffen. Köttet styckas ut ovanför de sex bakre revbenen vilket också har gett detaljens dess namn. Entrecote betyder nämligen "mellan revbenen" på franska!

Bestäm innehållet i din köttlåda själv.

Kyckling av högsta kvalité eller falukorv utan onödiga tillsatser? Med stamkundslådan får du alltid en variation av ekologiska köttdetaljer som passar hela familjen. Välj dina 8 favoriter så levererar vi den direkt hem till dig. Vilka bitar väljer du?

BÖRJA BYGGA STAMKUNDSLÅDA