Grilla färska korvar

Få en fullträff på grillen med våra tips! 

pa__brickan_tiny

Saftiga och fullstoppade med smak - det är lätt att förstå varför våra färska korvar, salsiccia och chorizo, är ständiga bästsäljare i våra köttlådor. Att tillaga dem på grillen kräver lite omsorg, men belöningen blir en vuxenkorv värdig vilken grillkväll (eller lunch!) som helst. 

Som med allt grillkött vill du se till att korvarna varit ute ur kylen en stund när det är dags att grilla, om du grillar med kolgrill kan du ta fram dem ungefär när det är dags att tända grillen. Klipp isär korvarna och torka av dem. 

Grilla med direkt och indirekt värme

Fokusera värmen på ena sidan av grillen: antingen vrider du på mer gas där, eller så lägger du helt enkelt det mesta av kolen där. Lägg korvarna på den andra sidan (på indirekt värme) och lägg på locket. När korvarna är tillagade helt igenom (efter ca 10 minuter beroende på temperatur på grillen) kan du lägga dem på direkt värme för en fin yta med härliga grillränder.  

korv_termometer_grill_tiny

Använd stektermometer

Även vid grillen är stektermometern köttälskarens bästa vän. Temperaturen på korven ska gärna vara 72 grader i mitten, då vet vi att den är tillagad. Har du inte tillgång till en termometer kan du känna efter så att korvarna har blivit stumma i konsistensen. 

Korv för massorna

Om det ska grillas för många kan det vara svårt att hålla både indirekt värme och direkt värme på grillen samtidigt. Då går det bra att förbereda korvarna i ugnen på 150 grader i 15 minuter innan du grillar dem på direkt värme för yta och grillsmak. 

pa_grillen_tiny

Grilla rökta korvar sist 

Rökta korvar (som Gårdssällskapets heta korvar, grillkorvar eller ramslökskorvar) är såpass tillagade att du kan äta dem direkt ur paketet, medan du grillar till exempel – undvik undvik därför att de blir torra eller överstekta genom att grilla dem betydligt kortare tid. Även dessa kan du låta få fin yta och grillränder med het temperatur allra sist. 

13

Lyckas vid grillen

Med våra recept behöver du bara fixa råvarorna och följa instruktionerna för att få en toppenmiddag. Med allt från tillbehör och såser till själva huvudnumret; bland våra recept hittar du allt för din grillkväll. 

Sväng förbi och hämta inspiration! 

grill_da_karr__635x423

Det bästa köttet i sommar

I våra lådor hittar du grillfavoriter som flapstek, ryggbiff och färska korvar men även mer ovanliga inslag som tomahawk och picanha. I Stamkundslådan finns prisbelönt kyckling och här hittar du såklart färs, bacon och eldost för sommarens bästa burgare.

Tänd grillen och njut av svenskt kvalitetskött i sommar!