Rostbiff
Rostbiff är en lättlagad, exklusiv och fettsnål nötdetalj. Den lämpar sig allra bäst att tillaga som stek i ugn. Tillagning på en låg temperatur ger köttet en jämn rosa snittyta, så kallad fransk rostbiff. Har du rostbiff över efter festmåltiden? Perfekt! Skivad kall rostbiff är kanske det godaste att lägga på smörgåsen.
Vår rekommendation
Rostbiffen är utmärkt att helstekas och serveras i tunna skivor. De skivorna som blir kvar är perfekt för smörgåsen dagen efter.
Blodig
Medium
Välstekt
Rostbiff i ugn
Snabba tips för den perfekta steken
- Låt rostbiffen ligga framme ca 20 minuter.
- Salta och peppra ordentligt runt om.
- Se till att stekytan är torr och bryn köttet runt om i en het stekpanna.
- Tillaga i ugn på 125 grader eller lägre.
- Ta ut steken lite innan önskad innertemperatur och låt köttet vila i minst 10-15 minuter.
Rostbiff med rostade rödbetor och wasabikräm
Snabba tips för den perfekta grillningen, börja med att skiva upp rostbiffen i 1.5-2 cm skivor.
- Se till att rostbiffen har rumstemperatur.
- Salta i god tid innan och torka av köttytan före grillning.
- Grilla rostbiffen på indirekt värme ca 100-125 grader tills du når en innertemp 10 grader under önskat resultat.
- Höj grillen till max och grilla hårt ca 1 minut per sida.
- Låt köttet vila i ca 5-10 minuter så att köttsaften hinner fördela sig i köttet.


Var sitter detaljen?
Rostbiffen hittar du vid nötkreaturens bakre ryggparti, bakom ryggbiffen. Detaljen består av två delar; rostbiff och rostas, där rostas är den mindre och något mörare biten.