Bjudning på en spik

Finns det hjärterum finns det mat!

Spikbjudning_2_tiny

Fick du, som den kända kaffereklamen så fint präntat in i våra huvuden, oväntat besök? Det kanske följde med en extra familj hem från stranden? Eller dök svärföräldrarna välkommet men oväntat upp? Du öppnar kylen och ser - ingenting som räcker för 4 vuxna! Vad gör du? 

Det blir en plockmiddag såklart! 2 korvar som var över från en annan middag, grillade och skivade räcker de till fler. Såhär grillar du färska korvar. En eldost finns kanske i kylen med. Den grillar vi också på. Undvik att hälften av eldosten ramlar ner i kolen genom att helgrilla den! Börja med att grilla osten på alla sidor på en het grill (direkt värme). När osten fått färg på alla sidor, flytta den till indirekt värme i 5-10 minuter så att den blir tillagad hela vägen igenom. 

IMG_9076

Kylskåpsräd

Har du en förpackning med vita bönor eller kikärtor i skafferiet? Då slänger vi ihop en bönröra eller hummus. Det lite torra brödet från frukost kan vi grilla på tillsammans med ost och korv och servera med röran. 

bo_nro_ran_tiny

En slatt oliver och saltgurka finnes kanske också längst bak i kylen. Fram med dem med. 

En ostskalk blir lyxiga ostkuber.

Det fina med en plockmiddag är att varje del i sig inte behöver räcka till antalet gäster, men tillsammans bildar de en komplett måltid!

spikbjudning_1_tiny

Nästa gång

Och såklart. Nästa gång, när du har lite bättre chans att förbereda dig, så kan du kika på Gårdssällskapets bästa recept för sommarbjudningen. Smaklig spis! 

13

Lyckas vid grillen

Med vårt kött och våra recept behöver du bara fixa resten av råvarorna och följa instruktionerna för att få en toppenmiddag. Med allt från tillbehör och såser till själva huvudnumret; bland våra recept hittar du allt för din grillkväll. 

Sväng förbi och hämta inspiration! 


stamkundsladan-tiny

Det bästa köttet i sommar

I våra lådor hittar du grillfavoriter som ryggbiff, rostbiff och fläskkotletter, men även mer ovanliga inslag som till exempel våra färska salsiccia- och chorizo-korvar. I Stamkundslådan finns prisbelönt kyckling och här hittar du såklart färs, bacon och eldost för sommarens bästa burgare.

Låt grillen, och dina gäster, njuta av svenskt kvalitetskött i sommar!