Buffe med vattenmelon, eldost, tomater, oliver och bröd på ett fatBuffe med vattenmelon, eldost, tomater, oliver och bröd på ett fat

Bjudning på en spik


Finns det hjärterum finns det mat!

 

Fick du, som den kända kaffereklamen så fint präntat in i våra huvuden, oväntat besök? Det kanske följde med en extra familj hem från stranden? Eller dök svärföräldrarna välkommet men oväntat upp? Du öppnar kylen och ser - ingenting som räcker för 4 vuxna! Vad gör du? 

 

Det blir en plockmiddag såklart! 2 korvar som var över från en annan middag, grillade och skivade räcker de till fler. Såhär grillar du färska korvar. En eldost finns kanske i kylen med. Den grillar vi också på. Undvik att hälften av eldosten ramlar ner i kolen genom att helgrilla den! Börja med att grilla osten på alla sidor på en het grill (direkt värme). När osten fått färg på alla sidor, flytta den till indirekt värme i 5-10 minuter så att den blir tillagad hela vägen igenom. 

 

Skivad grillost på skärbrädaSkivad grillost på skärbräda

 

Kylskåpsräd

Har du en förpackning med vita bönor eller kikärtor i skafferiet? Då slänger vi ihop en bönröra eller hummus. Det lite torra brödet från frukost kan vi grilla på tillsammans med ost och korv och servera med röran. 

 

Skål med bönröra och bröd med bönröra påSkål med bönröra och bröd med bönröra på


En slatt oliver och saltgurka finnes kanske också längst bak i kylen. Fram med dem med. 

En ostskalk blir lyxiga ostkuber.

Det fina med en plockmiddag är att varje del i sig inte behöver räcka till antalet gäster, men tillsammans bildar de en komplett måltid!

Bricka med buffe och tallrikar runt omBricka med buffe och tallrikar runt om


Nästa gång

Och såklart. Nästa gång, när du har lite bättre chans att förbereda dig, så kan du kika på Gårdssällskapets bästa recept för grillningen. Smaklig spis!